Strandhäll – var är respekten?

”Vi kan alla bidra till ett offentligt samtal präglat av grundläggande respekt och hänsyn till varandra”. Så sade Kungen i sitt tal under Riksmötets öppnande idag. Annika Strandhäll som gjort sig känd för att håna och som t.o.m. sidsteppades i valrörelsens slutskede, kunde dock inte hålla sig.

Det gick inte många timmar efter att Sveriges konung uppmanade till respekt innan Annika Strandhäll (S) började håna politiska motståndare.

Nu är väl inte Annika Strandhäll den skarpaste kniven i Socialdemokraternas verktygslåda, men det är en folkdräkt Annika, en svensk folkdräkt.

Julia Kronlid är född i Bäckseda församling utanför Vetlanda. Jag törs inte svara på om det är just den församlingens folkdräkt som hon bar idag, men den är annars väldigt likt Östra Härads. Den gamla Härad med 100-åriga anor som idag omfattar bland annat Bäckseda och Vetlanda.

En folkdräkt som påminner om denna är Holjedräkten från Blekinge.

Måste kännas underbart för inte minst eldsjälar i hembygdsföreningar, museer och gamla människor som har större anknytning till folkdräkter, att en socialdemokratisk minister (tack och lov en f.d. inom kort) öppet hånar något som följt med i hundratals år.

23 thoughts on “Strandhäll – var är respekten?

 1. Strandhällskan är ju urtypen av en babblande och odräglig hårfrisör/hårfrisörska, en sådan som man normalt bara besöker en gång.

  25
  1
 2. Den dagen man blir stenad om man inte har folkdräkten på sig, då kan vi väl börja prata om problemet med den!

  Jag börjar faktiskt att mer och mer se framåt mot kalifatet! Tänk så skönt när sådana som Strandhäll, Stenevi och Lööf bara försvinner för gott bakom en burka!

  29
  1
 3. – vi svepte in oss i niqab för att protestera mot shahen av Iran, men vi kunde inte förstå att det sedan skulle bli vårt fängelse när mullorna tog över, sa en kvinna som var med och störtade shahen av Iran. Lite grann får dom iranska kvinnorna skylla sig själva som hjälpte fram de galna mullorna till makten.
  För mig får de gärna förbjuda hela islamskiten på hela jorden.

  44
 4. ”gammla människor” jag är gammal och känner en del som är ännu äldre, vi har ingen speciell anknytning. Inte heller mina döda föräldrar eller far och morföräldrar.
  Vi har dock sett en del danslag med sådana dräkter och på teve.
  Men vi har inget emot dräkten.

  9
  4
 5. Jag tror hon var sur, för dvärgen hade en ny fjälla med sig idag, lägg
  dessutom till att hon har haft munkavel och yttrandeförbud enda sedan
  valet, och det måste va något av det djävligaste som kan drabba
  Annika StrandHELL.

  86
  1
 6. Men mössan ser fel ut på nått sätt.
  Titta på ärkebiskopen hon har också en konstig mössa, varför har hon det?
  Och hån, ingen som läser bloggen bör vara främmande för sånt, trots att reglerna säger att man skall vara artig.

  5
  32
 7. En himelsvid skillnad mellan fplkdräkt och en religiös symbol från mellersta Östern.
  Fast hur skall en dåligt skolad sosse begripa det.

  96
  1
 8. Socialister har inte respekt för någon. Därför är jag stor förespråkare av att behandla socialister så som de behandlar mig.

  127
  2
 9. Annika Strandhäll ska nog inte kasta sten i glashus.
  Hur ser hon ut själv då ? Hon ska nog vara tyst, riktigt tyst…

  126
  1
 10. Skillnaden, Annika, är att denna huvudbonad bärs av fri vilja. Alltmedan musse-kärringarnas bärs av tvång. Det senare alternativet dessutom ivrigt påhejat av ”det smarta tjejgänget”. Dessa s.k. feminister som kryper för mullornas barbari. Dessa s.k. feminister som motarbetar de muslimska kvinnornas kamp för frigörelse. Skäms på er ! Sluta hata Sverige och svenskarna !

  172
  2
 11. Varför frågar hon inte Julia Kronlid själv, om hon är nyfiken? Eller just det, hon är ju känd för att vara mobbare på mellanstadienivå och då beter man sig exakt så här. Mest gör hon bort sig själv, tycks lida av twitter-tourettes.

  152
  3
  • Hon såväl som andra makrberusade sossar talar inte med Sverigedemokrater,
   SD har ju snuvat dem på maktens privulegior, det svider?

   11
   1
   • Läs t.ex. den här boken så får du lära dig det.
    Folkdräkter och bygdedräkter från hela Sverige
    av Inga Arnö-Berg, Gunnel Hazelius-Berg
    ISBN: 9789153403395

Kommentera