Jakten på SD fortsätter

INRIKES. I går valde Riksdagen Sverigedemokraten Julia Kronlid till andre vice talman. Det är oroväckande för demokratin att SD:s Julia Kronlid, skriver DN:s Christer Sturmark i en krönika. Detta eftersom Kronlid förnekar evolutionen, vilket i sin tur innebär att hon förnekar den vetenskapliga metodens legitimitet, skriver Sturmark. Enligt Sturmark innebär det att vetenskapsföraktet nu tagit plats i toppen av riksdagen.

”En politiker som är beredd att helt välja bort vetenskaplig evidens som inte passar den egna världsbilden, är en farlig politiker”, skriver Sturmark och förtydligar att det inte hör hemma i politiken.

Expressens Joel Halldrof frågar sig om Kronlid inspirerats av USA:s kristna höger när hon uttrycker skepsis mot evolutionsteorin. Frågan är om hon även har förbehåll kring vaccin och klimatforskning, skriver han och tillägger att det är viktigt att vara uppmärksam på. ”Hur kreationismen påverkar Kronlid kan vi bara få veta genom att noga följa hennes politiska arbete.”

Aftonbladets Oisín Cantwell skriver att riksdagen lyckades med ”sitt försök att utse Sverige till Europas byfåne”.

-Pettersson kan försäkra skribenterna om att det inte är SD och Julia Kronlid som gör Sverige till internationellt åtlöje.

Sedan undrar jag varför frågor om evolutionen, abortfrågan med mera dyker upp nu? Det finns många kristna och en del muslimer i riksdagen. Har “journalisterna” frågat vad muslimerna och de andra troende tycker om Darwin, big bang, aborter osv?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

40 thoughts on “Jakten på SD fortsätter

 1. Som journalist borde Sturmark lyssnat på Kronlids uttalande innan han skrev sin krönika. Men då hade inte krönikan haft någon validitet. Kunskap borde vara en ledstjärna för partiska journalister – men okunskapen får råda för att passa narrativet.

 2. Bra att Kungen som är statschef i sitt tal vid riksdagens öppnande indirekt kritiserade Hirvonens MP tal i riksdagen i går: “Vi kan alla bidra till offentligt samtal, präglat av grundläggande respekt och hänsyn till varandra”.

  Många fler bör ta åt sig. Jag tänker främst på Stenevi, Morgan och Strandhäll.

  10
 3. OJSAN CANTARELL har tänkt till. Utsett Sverige till Europas Byfåne??
  Jaså , har dom läst Aftonlögnen då,? Där bor nog fan fler kloka individer
  i varje by i Sverige än man kan hitta bland journalisterna på Aftonlögnens redaktion !

  15
  1
 4. Media svämmar över av attacker mot den kommande regeringen. Samtidigt känns det som om folk inte bryr sig om alla påhopp längre utan rycker på axlarna -skönt, vi bytte ut dem!

  37
  1
 5. Samtidigt växer SD bland väljarna, såväl bland inrikes- som utrikesfödda. Jag tror det säger en hel del om dessa åldrande mäns försök att påverka opinionen. Patetiskt!

  35
  1
 6. När jag hör en man i toppen av MP sluddra fram något som “vi kan använda batterier för att lagra ström från natten till det behövs.” Han har haft Ministerpost men jag såg inte något om. att han skulle utgöra någon fara.
  Då blir jag fundersam om de styrande vet vad de gör, eller ens säger.

  37
 7. Låt Julia Kronlid tro vad hon vill. Det spelar ingen roll för den skattebetalande svensken.
  Det det som däremot spelar en jäkla roll är, vad Märta Stenevi tror. Det är en katastrof som drabbar oss alla. Tyvärr verkar det inte tas upp av granskande journalister. Kompetens saknas!

  47
  4
 8. Att avfärda evolutionen är väl lika dumt som att skylla brottslighet på sosse-ekonomiska faktorer ungefär. Båda två tyder på faktaresistens.

  23
 9. Jag begriper inte hur man kan påstå att man är human och demokrat som kämpar för alla likas värde inklusive brottslingar och kvinnoförtryckare. När man kan stå i riksdagens talarstol och håna över en miljon landsmän som röstat på SD. Samma med skribenter i ladets största tidningar som dessutom uppbär presstöd.

  Hirvonen MP var direkt pinsam som dessutom inte höll sig till ämnet utan höll ett tröttsamt långt egenpolitiskt tal. Vetandets att Julia som blivande talman inte fick försvara sig mot lögnerna och oförskämdheterna. Ordförande borde ha avbrutit henne.

  Å andra sidan torde det bli MP som förlorar mest i stugorna ute i landet på gruppledarens näsvishet.

  54
  2
  • Ja hon är ju miljöpartist, hela gänget verkar att vara rekryterat från någon
   instutition med mindre vetande. att någon kan falla utanför ramarna är en sak, men hela gänget verkar att vara bortom allt vett o sans!
   Dessutom är dom sura för att trots alla stödröster så hamnar dom utanför regeringsmakten, vilket är bra för landet!

   7
   1
 10. Vissa ska nog inte uttala sig om byfånar ! Låt Julia nu istället få sköta sitt arbete i lugn och ro.Jag är övertygad om att hon är fullt kapabel till ämbetet oavsett hennes personliga tro.Det är dags nu att sluta måla fan på väggen p.g.a.valresultatet.Folket ville ha en förändring så det är bara acceptera faktumet..All makt utgår från folket eller är det bortglömt ?

  52
  3
 11. Jaa gång på gång visar den totalitära staten sitt fula tryne. Många miljarder i världen tycker inte samma lika…. en del för att det tänker själva och andra för att de tvingas till en hjärntvätt… MEN detta är ju ett politiskt påhopp….. kommer svensk realpolitik ändras så det märks efter senaste valet? jaa isf till det sämre för oss….. att någon har en annan idé om gud och världen har vi numer tillåtit…. vi i väst alltså….. MEN staten numer är en deep state . . . som ser till att med olika medel styra oss…… nåja tuffare, mycket, tider kommer inom kort….. BTW om man ska titta långt tillbaka… hände big bang? fanns det något innan big bang? våra journalister är inte speciellt klipska…. typ de tillhör mest de 16%-en…… kvoteringen ger även dessa jobb…. väl avlönade……

  19
  2
 12. Det verkar som petterssons tycker synd om SD, det gör inte jag, de har skickligt manövrerat sig fram till ett ledande parti.

  6
  24
 13. “de andra” kanske ser de religiösa skrifterna förklaringar som symbolik.
  Är man ett 20 % parti får man stå ut med att bli ifrågasatt.
  Att vara bitter är ingen bra idé.
  Nu gäller det vårra el och drivmedel priser osv.

  8
  10
 14. Dessutom, ger evolutionsläran belägg för de saker, man genom att ge sig på Julia Kronlid i egenskap av Sverigedemokrat och högernationalist (ev.), vill motverka! Men det tänker man inte på! 🙂

  För vad handlar egentligen det naturliga urvalet om??? Jo, att den starkare överlever, och de andra sållas bort. Såna socialister, som angriper Julia Kronlid, exempelvis!!! 😏 Och i större sammanhang, som dessa helt vänder sig emot. Saker som inte få sägas. Så dessa socialister och satanister är insnöade i sin egen intolerans, och kommer inte, ALDRIG NÅGONSIN, ut till klarhet!

  Därför har både Darwin som Bibeln rätt på sitt eget personliga sätt! 😌

  35
  2
 15. Det pratas så mycket om hat och hot, men återigen ser vi att hatarna finns i journalistkåren, speciellt i svenskhatande DN, Expressen och Aftonbladet.

  69
  4
  • Sverige är en diktatur, här ska alla ha en åsikt nämligen den som etablissemanget har, alla ska springa åt samma håll, den som avviker hånas och bespottas, nu är det inte mångfald utan enfald som gäller.

   32
   • Örjan
    SD tillhör etablissemanget, styr i många kommuner, vice talman, 8 utskottsordförande, en massa riksdagsmän osv.
    Nu gäller det att de jobbar för våra intressen.

    16
    2
 16. Är det någonting som gör Sverige till åtlöje runt om i världen så är det klimatlagen i Svea Rikes Lag.
  Sveriges riksdag har här stiftat en lag som helt åsidosätter gällande naturlagar och istället endast bygger på skrönor och politikeruppfunnen klimatalarmism.

  73
 17. Det där är väl kröniketexter, dvs skribentens egna åsikter. Lätt att vifta bort med “jaha, jasså, tycker DU det”. VI andra tycker helt annorlunda.

  51
  4
 18. Oroväckande för demokrati är när bara vissa åsikter får accepteras. Ännu större hot mot demokratin är när vissa partier (gissa vilka) har som sin främsta uppgift att utesluta det näst största partiet i landet från allt inflytande…
  Har ibland känslan att vi är tillbaka i medeltiden. Vetenskapen i all ära, men även vetenskapen förändras i takt med nya upptäckter. Det vetenskapsmän påstår nu kommer det kanske att skrattas åt om hundra år…

  69
  1
 19. Vem är det som inte tror på evolutionen? Man får höra från vänsterblivna; “- Vilken tur för dig att du föddes i Sverige”. Har XYZ-generationerna börjat tro på storken igen? Att barn föds någon annanstans och distribueras via knyten i en storknäbb?

  Vi är ett resultat av förfäders strävanden och landvinningar. På vissa ställen var det inte helt enkelt så våra förfäder måste lägga manken till för att överhuvudtaget överleva. Det leder till personlig och kulturell utveckling medan på andra ställen naturen bjöd på en all-inclusive och utvecklingen kom inte igång.

  Det finns emellertid två element av slump i våra liv. Det ena är att våra föräldrar möttes och fattade tycke för varandra (det finns ett alternativ som är olagligt men det går jag inte in på här). Det andra är att vi vann livets första simtävling före miljoner andra.

  När det gäller vaccin- och klimatforskning är även jag skeptiker. Jag är visserligen vaccinerad men hade helst sluppit på grund av frånvaro av rigorös testning och ytterst låg verkningsgrad. De så kallade klimatforskarna är till stora delar inblandade i ett fult spel och klimatmodellerna pekar alla utom en käpprätt.

  Kronlid har gett uttryck att minska fri abort från 18 veckor till 12 veckor. Därefter skulle det behövas tillstånd från Socialstyrelsen som i dag efter 18 veckor. Hon har rätt i sak då ytterst få aborter sker efter vecka 12 men att väcka frågan är ytterst otaktiskt i paritet med Björn Söders filosofiska resonemang och folkslag vilket var i sak korrekt men fick alla judar, samer och romer mot sig då de minsann då var svenskar, fast inte annars när det gäller att utnyttja rättigheter som etnisk minoritet.

  47
  1
  • Samerna höll faktiskt med Björn Söder, de är inte svenskar utan samer och svenska medborgare.

 20. Allt som inte är totalitärt vänstervridet, är en fara för demokratin för dem (vänsterfolket).

  ALLA SOM INTE INORDNAR SIG I DERAS SJUKA MONOPOLISTISKA DIKTATURKONCEPT!!!

  48
  4
 21. Alla kristna som jag känner har inga problem med big bang teorin. Skillnaden mellan kristna och ateister är dock att kristna kan förklara hur big bang uppstod medans vi fortfarande väntar på en förklaring från ateisterna.

  31
  5
 22. Kan inte någon journalist fråga en valfri religös muslim om det var Allah som skapade människorna eller om vi härstammar från aporna. Detta skulle dock sannolikt inte någon vänsterutbildad journalist vågar göra eftersom rasistanklagelser skulle komma direkt från hela pk-sekten.

  60
  3
  • Jag gillar Julia Kronlid! Hon verkar vara en snäll och sympatisk person!

   Dessutom har hon gjort mycket gott, för äldre, uteliggare, utsatta och miljön!

   Kanske därför de ger sig på henne, som mobbare på en skola!

   Och det är JUST DETTA, som är demokrati, mina damer och herrar, att människor med annorlunda tankar och värderingar, också har en chans att komma fram!

   DET ÄR INTOLERANSEN GENTEMOT DETTA, SOM ÄR EN FARA FÖR DEMOKRATIN!!!

   INGENTING ANNAT!!!

   66
   4
 23. Jojo. Sturmark och Cantwell är två riktiga sanningsvittnen.
  Det är nog den sortens clowner Anders Lindberg är rädd för.
  Ungefär samtidigt som Julia K pratade om evolutionen blev Oisin avstängd pga meetoo.
  Han kan börja med att förklara sig beträffande den fadäsen .
  Och Sturmark kommenterar jag inte , han har aldrig haft rätt i en krönika jag läst .
  Propagandister eller rättshaverister är rätt benämning på den sortens journalister .

  56
  4
 24. Hur är det med alla muslimer i Riksdagen, är de sådana som tror på skapelse eller evolution? I Iran har ju mullorna bestämt att jorden är platt Kan vi t.om. haft kreationisterna som ministrar i förra regeringen? Nu fick Sturmark en chans till ”15 minutes of fame” igen. Han är snart bortglömd. Kanske bäst att skriva att jag inte är kreationist.

  33
  3
  • Christer Sturmark, är en fanatiker, som grundat den anti-kristna sekten humanisterna.

   Han skyr inga medel, när det gäller att ge sig på, och svärta ned kristna och troende.

   För han tror strikt på en krass mekanisk värld, även gällande människor och djur. Inget, har enligt honom ande.

   Han snarare djävulstroende och satanist som islamerna! För han förnekar, och motarbetar det Gudomliga, och goda i tillvaron!

   27
   4

Kommentera