”Glöm köttbullar – nu beskrivs Sverige som nynazistiskt”

DEMOKRATI. Demokrati, yttrandefrihet och Sverigedemokraterna är temat på flera av landets ledarsidor på söndagen.

SD är inte pålitligt i utrikespolitiken och bör inte ha inflytande över den, skriver DN:s ledarsida och syftar på att partiet flera gånger placerat Kremlvänliga företrädare i riksdagens försvarsutskott.

”Vad som är bekymmersamt är just att ministerposterna är den enda röda linjen som ledarna för M, L och KD tycks ha”, skriver DN.

Aftonbladets Anders Lindberg anser att svenska journalister idkar självcensur när det kommer till SD, medan internationella medier skriver som det är. ”Glöm Abba, köttbullar och Ikea, nu tävlar utländska rubrikmakare om att få in ordet ’nynazist’ i artiklar om vårt land”, skriver Lindberg.

Peter Hjörne i GP skriver att svenskarna inte blivit rasister för att stödet för SD ökar. Trots varningarna från vänsterskribenter har partiet heller inte förmågan eller möjligheten att hota demokratiska värden, skriver han.

”Om fyra år är det val igen. Då kommer SD:s väljarstöd att försvagas om väljarna inte är nöjda”.

-Pettersson säger att är det några som hotar demokratin är det “journalister” som Anders Lindberg och Socialdemokraterna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

47 thoughts on “”Glöm köttbullar – nu beskrivs Sverige som nynazistiskt”

 1. Det är konstigt med sossarna. Dom pratar mycket och högt om demokratin. Och att dom alltid tänker försvara den. Men nu när dom förlorade valet och regeringsmakten så är demokratin förlorad. Det är nazism och fascism som kommer istället. Trots att det är sju partier utöver SD i riksdagen så är det tydligen bara SD som kommer att bestämma om allt. Varför finns det bara demokrati om S har statsministerposten.

  16
 2. Synd att SD inte blev vald till både 30 eller 40 %, då hade det annat gorm från Herr Lindberg och samtidigt hade SD bestämt vilka poster de själva skulle haft och vilka de kunde delat ut Till “Öppna din famn lakejen Kristersson”

  24
  1
 3. Patetiska klubbens ledare synes mig nu vara gossen Lindberg.

  Har sökt i norska och brittiska blaskor inget napp, om att vårt land är rasistiskt, inte ens ABs systerblaska VG har något.

  Tänka sig de röda kan inte ta en förlust vilket visar vad de egentligen står och kämpar för.

  Hur kan vi ha förlorat, det måste bero på att de andra andra blivit lurade av SD

  29
  • Nu ska vänsterpartiet eller kommunisterna planera för att kuppa bort SD från talmansposten! Det visar att V inte tar någon som helst hänsyn till vad väljarna tycker och respekterar valresultatet, diktaturfasoner, det visar tydligt att demokratin i Sverige är död, men det har jag tyckt länge.

   30
   1
 4. Oberoende journalister??
  Helsingborgs Dagblad, tidigare betecknad som oavhängig, kallar sig numera ”oberoende liberal”, efter att tidningen slogs samman med Sydsvenskan 2014.

  HD i går, tidningens kulturchef Ida Ölmedal, citat: ”SD:s framgångar är skrämmande, SD:s antiliberala agenda hotar att urholka demokratin. Vilka former kommer hetsjakten på papperslösa att ta, till exempel? Hur lågt kommer Sverige att sjunka i behandlingen av asylsökande?”

  Samtidigt publiceras en kulturartikel om bokmässan i Göteborg, skriven av Peter Fällmar Andersson och som sin vana trogen, måste få med något negativt som handlar om SD, citat:”…det är verkliga människor som drabbas av rasismen, av hoten om återvandring. Det är bara att lyssna på vad SD faktiskt säger att de vill göra, påminner journalisterna Gellert Tamas och David Baas på en annan scen här i Göteborg.”

  Och HD Opinion i dag: ”Döden kommer smygande”, skriver 30 Right Livelihood-pristagare från 25 länder med anledning av att en ny regering väntas göra sig beroende av Sverigedemokraterna.

  16
 5. Det som andra länder oroar sig för och förvånas över är hur vi kan ha en
  Journalistkår som näst intill 100 n% går maktens ärenden??Det tycker dom är
  konstigt!

  36
 6. Knäppgökar som Anders Lindberg hade caldrig kunnat göra sig ett namn i andra länder,men i Sverige kan han bli Chefsredaktör på en stot tidning , det säger en
  hel del om hur tillståndet i landet har varit.Det är i alla fall tur att man inte läser
  Aftonlögnen i sina länder och träffar på sådana Som Anders Lindberg, då hade vi fått
  verkligt dåligt rykte!

  31
  1
 7. Hmm Anders, jag undrar från vem utländsk media har fått för sig att Sverige är nynazistiskt..

  47
  1
  • Sverige, ÄR nazistiskt, genom såna som Anders Lindberg och socialdemokratin!

   OCH EU!!! Se bara på den holländska kvinnliga fibrerna, som hotar Italien, att dra in pengar till dem, om det blir “FEL” partier som vinner valet idag. D v s, som inte är underkuvade PK-nazist-EU!!!

   35
   1
 8. Vad vissa sinnesslöa (journalister) babblar om är fullständigt ointressant, det intressanta och viktiga är att vi äntligen har blivit av med S regimen och deras förödande politik som har förstört Sverige i grunden.
  Äntligen säger jag kan vi få några års andrum från flum, idiotiska beslut och dårskap!
  Äntligen finns det tid för Sverige att slicka sina djupa och infekterade sår.
  Vi stod på ruinens brant och avgrunden var snubblande nära.

  Och dom alla som på ett eller annat sätt är ansvariga och har medverkat till detta kaos bör ställas till svars för alla sina bedrägerier.
  Först ut är terrororganisationen invandrarverket, sen S, MP, C och naturligtvis Rainfeldt och liknande dårar!

  48
  • Håller med, men nu gäller det att M SD KD och L verkligen kommer överens och bildar en stark regering, Liberalerna är den svaga länken, SD är det största partiet och ska ha störst inflytande. Men kommer det bli så?

   17
 9. Det känns som vi väljare mest är i vägen för vänstern. De tycker antagligen det vore smidigare att regera som Putin.

  59
  3
 10. Har kopplat upp mig via IP adresser över hela klotet, och sökt.
  Harm Bengen är kul, och levererar “skarpa bilder”, synd att de bara
  är skrivna med prat bubblor på Tyska.

  Bilden publicerad via Aftonblasket är den enda i c.a. 20/40 + regioner
  (Tappade räkningen över testade IP uppkopplingar)
  över hela klotets sökmotorer.
  De träffar jag fick var utan undantag, lååångt ner på sökmotor listorna.

  Typisk pajkastar ammunition för en “SuperSwede” som tror att SE
  är klotets epicentrum, samt inte på något sätt, förstått Harm Bengens humor.

  36
  1
  • Nu blir det en ny Trumpvända fast nu är det SD som ska demoniseras.Nu kommer vi precis som i Trumps fall få läsa och höra dynga till leda varje dag i några år framåt…

   68
   2
  • Som ingen publicerat länken till Aftonbladets dravel.

   https://www.aftonbladet.se/ledare/a/veOVWB/jag-sorjer-nar-varlden-ritar-blagula-hakkors

   Mina erfarenhet utanför SE började med en inbjudan av RR aerospace’s project support manager på Eurojet 2000, idag MTU Aero Engines för Eurofighter Typhoon. Vilket övergick till frilans åt RR aerospace Marknadsförings division. Resten är en lång historia.
   Men, bodde på så många platser att jag ständigt och omedvetet ändrade Engelska dialekt.

   Så sedan slutet på 1980 talet var jag på grund av detta evigt tacksam att
   ingen hörde att jag var från Sverige, på grund av all självpräktig skit som
   hade sitt ursprung från sådana som typ, Anders Lindberg och “the Sosse mob”.
   Det finns smarta och bra Svenskar, hoppas bara att de växer i antal …

   19
   1
 11. Paniken över det fallande stödet för vänsterflummet, ger sig till känna i patetiska journalisters krönikor. De är vettskrämda över att förlora inflytande och i förlängningen, tvingas ut i kylan. Det är egentligen inte SD, de är rädda för, de behöver någon att kanalisera sitt hat och sin rädsla på.
  Anders Lindberg är en idiot och desperat megafon för socialismen, den socialism som alltfler människor nu vänder ryggen.

  75
  2
 12. Det blå-gula blocket har ännu inte bildat regering och så demoniserar PK-maffian dom i förskott. Det är patetiskt i högsta grad.

  74
  1
 13. “ny” ? Med tanke på S och C historia av brunt, institutet för rashygien, kravet på j**e stämpeln i tyska pass för att hindra tyska j från att komma till Sverige, tyska NSDAPs öppna beundran av den svenska politiken, de svenska koncentrationslägren (14 st) osv, så är epitetet “ny” en aning missvisande.
  Imitationerna av NSDAP i Sverige hade föga framgång pga att S och C hade mutat in den marknadsnischen och efter Stalingrad böt brunskjortorna färg till S eller C …..

  49
  1
  • Det är en sak, att vara nazistteoretiker, som kanske vissa SD:are var i begynnelsen!

   Men det är något annat, att vara nazistpraktiker, som sossarna var, har varit under hela sin levnad, och i synnerhet, ÄR, IDAG!!!

   41
   1
   • Tänk bara på koncentrationsäldreboendena, som de byggt upp, som dödsfabriker!!!

    FÖR ATT BARA TA EN SAK, AV ALL SICIALDEMOKRATISK SKIT!!!

    37
 14. Vänsterextrema vill manipulera med skam och skuld. De tar i med det grövsta för att skapa ångestklump i våra magar.
  Pinsamt i det här fallet ”titta nu skvallrar andra om oss”. Vem bryr sig, låt dem skvallra, vi vill ha det tryggt och säkert!
  Lindberg har säker bara ett par tre utländska vänsterextremisters skrivna texter som bevis.

  Vi som strävsamt arbetar och betalar skatt vill att pengarna ska gå tillbaka till oss och våra landsmän. Det är ett kontrakt vi har oss emellan, inget att skämmas över, tvärt om – vi ska vara oerhört stolta över nationen Sverige!

  61
  1
 15. Ja, där har Lavrov rätt, om det nazisistiska väst, och i synnerhet Sverige!

  Men det är inte som Anders Lindbergs vanföreställning!

  NEJ!!!

  Det är snarare det HAN företräder, som är nazistiskt, genom sin intolerans och maktfullkomlighet, gentemot avvikande uppfattningar!

  Kort sagt: DEN SOCIALDEMOKRATISKA NOMENKLATURAN!!!

  DET ÄR DEN SOM GENOMSYRAR VÅRT HELA SAMHÄLLE, OCH SOM VI MÅSTE FÅ BUKT MED!!!

  Det är DETTA som är den västerländska NAZISMEN!!! DÄR HAR LAVROV HELT RÄTT!!!

  För se bara hur Morgan och Halkengren går på och hotar demokratin! SÅ ÄR DE SOSSARNA!!!

  Och deras nynazistiska systemskapelse lever kvar, I ett eget liv, oavsett styre, som när gamla Sovjetunionen fick sitt glastnost.

  OCH VAD HAR SOSSARNA OCH “NYA ARBETARPARTIET” (Reinfeldtsmodetaterna) ÄGNAT SIG ÅT: JO, att utrota vårt folk och goda borgerliga samhälle i grunden!

  KORT SAGT: NAZISM!!!

  47
  3
 16. Men när sossarna vann förra valet skrev inte utländsk press om regeringen ”som samarbetade med DDR” eller om regeringen som ”grundade rasbiologiska institutet”. Inte heller om stödpartiet C ”som stödde Hitler”.

  Utländsk Sverigebild i gammelmedia är färgad av vänsteråsikter. Det är inte bilden av Sverige det handlar om utan bilden av den vänsterliberala världseliten som känner sig hotad.

  73
  1
 17. Vad tycker han om MORALPOLISER???

  Han har ju varit med att öppna dörrarna för dessa. Är han nöjd nu? Vet han vad som pågår i Iran?

  Troligen inte! Han sitter väl i någon trygg stadsdel och slipper vanligt folks verklighet.

  71
  1
 18. Om (S) hade ägnat sig åt sakpolitik och tagit tag i de frågor vanligt folk har hade vi inte varit i detta läge vi är nu.

  Men för (S) var brunsmetning och idiotiska överenskommelser med (MP+C) viktigare.

  Vanligt folk vill INTE ha massinvandring av analfabeter, kriminella och islamister (se vad som händer i Iran). Det socio-kulturella arvet suddas INTE bort genom svensk förskola.

  Vanligt folk vill ha billig el och tillgång till ren luft och rent vatten. Vanligt folk vill kunna gå ut på gatorna även efter mörkret.

  VARFÖR ÄR DET SÅ SVÅRT ATT FATTA DETTA?

  Att Mållgan, Strandhäll och Ygeman (S) inte gör det vet vi men Magda borde väl ha en eller annan hjärncell kvar.

  77
  2
 19. Den mannen är ett unikum. Har svenska journalister idkat självcensur när jag gäller SD? Är det inte precis tvärtom. SD har varit jagat villebråd sedan 2010.

  74
  1

Kommentera