CP-Jesper analyserar och förklarar

SVERIGEDEMOKRATERNA – ETT HOT MOT DEMOKRATIN?

Är det verkligen rimligt att beskriva SD som ett hot mot demokratin – och deras plats i regeringsunderlaget som en öppning för nazism, fascism och rasism i politiken? Nej, menar Jesper Sandström, som här förklarar varför det är rimligt för högern att samarbeta med SD – så länge de håller sig inom anständighetens gränser.

12 thoughts on “CP-Jesper analyserar och förklarar

 1. Jesper är ledarskribent på SvD. Kom ihåg att allt han säger handlar om att stödja M. Blir det turbulent och saker ändras kommer han hugga SD i ryggen omedelbart. Precis som alla andra falska högerskribenter som plötsligt börjat låtsas att de stödjer SD.

 2. Tack Jesper, du är förvisso en sann liberal man, kanske rentav en Libertarian.
  Jag anser att våra valda är oss skyldiga till att finna de bästa lösningarna för landet, ej för enskilt parti.
  Vad vi upplever idag bland partierna påminner om arns lek i sandlådan, särskilt ett parti bör leva upp till sin devis
  Sverige kan bättre.

  10
 3. Jag tycker det var kloka analyser. Ja SD är nog liberala i de flesta frågor, moderata i andra samhällsfrågor och kanske lutar åt det socialistiska i grundläggande mänskliga existensbehov vilket flera partier är inne på. Att stötta och erbjuda svenska medborgare rättvisa i sitt eget land är en lysande och naturlig politik, som de nästan är ensamma om. Där har den vänsterblivna sidan misslyckats totalt.

  10
  • Jag menar att det är inte så naturligt att först lägga alla resurser på att försöka rädda andras barn på bekostnad av sina egna. Man kan hjälpa till ändå. Där är SD på rätt väg.

 4. Vad tror de paranoida vänsterfeministerna Åkesson ska göra? Starta ett världskrig? Dom är verkligen helt sinnessjuka.

  12
 5. Om SD kommer med bra förslag som kan driva utvecklingen i landet framåt så kommer de rödbruna rösta emot bara för att det kom från SD. Snacka om sandlåda.

  21
 6. Han påminner om missionärer.
  Klappa dom på huvudet och se till att de ansvarslösa inte gör några dumheter. Somliga har höga tankar om sig själva.

  10
  1
 7. Ja det finns många som nu ligger sömnlösa,efter SD´s framgångar…
  Läste i dagens propaganda-blaska HD,att MP´s språkrör i Malmö lovar
  ”hård opposition” !!
  Jo det måste smärta bland partiet för ”Väder & Vind” att åter tappa väljare….För oss normala en glädjande trend. 😉

  57
 8. Så riktigt Jesper.
  De politiker som ljuger och fultolkar allt som SD säger och gör , har skrämt upp folk . Men framförallt sig själva . Rädslan för att hamna utanför har jagat upp dem så de helt tappat fattningen .
  Skräcken för att den nya regeringen ska göra lika bra ifrån sig på riksplanet som i de kommuner de styrt är monumental .
  De rikspolitiker i opposition som säger sig värna Sverige och misskrediterar det nyvalda styret tänker bara på sig själv .
  Vi kommer att se stora skillnader ganska fort .
  Så nerkört som Sverige blivit de senaste två Socialdemokratiska mandatperioderna och den oordning som frodas genom Sossarnas otroligt slappa inställning till samhällsordningen kommer att kräva stora insatser.
  Och de insatserna kommer att synas på ett positivt sätt .
  Och det är (S) och (MP),s stora skräck.
  Då står det klart för alla hur långt vanskötseln av samhället gått .
  Så din analys Jesper, är helt riktig och klarsynt .
  Vi är många nu som gläds åt valresultatet , och ser ljuset i tunneln .

  56
  1

Kommentera