”Polisuniformen ska inte användas i oklara syften”

POLISEN. Polismyndigheten bör möjligen införa en uppförandekodex vad gäller anställdas inlägg på sociala medier när det handlar om privata inlägg där polisuniformen bärs. Det skriver Twitter-profilen och polisen Viktor Adolphson på SvD:s debattsida.

Adolphson tycker sig se en trend där poliser använder sin uniform och yrkesroll i ”oklara syften” – vilket bekymrar honom.

”Jag har sett poliser i uniform som tränar, dansar och spexar. Man bryter ut i känsloyttringar.”

Uniformen ska signalera allvar och vara ”rent från upptåg, spex, poserande och nyttjandet för egen vinning”, skriver Adolphson.

YB Södermalm

-Pettersson håller helt med Viktor Adolphson. Polisuniformen ska bäras med och för att ge respekt. Inte alla på jippon som Prideparader och liknande. Detsamma gäller militären och andra officiella yrken.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “”Polisuniformen ska inte användas i oklara syften”

 1. Men å andra sidan så är det väl inget som hindrar att poliser är civilklädda!! Problemet är sju poliser missbrukar sin uniform det är inte lämpligt att en jiadist förolämpar poliser i tjänst lik lit som man ser gråtande poliser . Som blandar ihop präster göromål med polisen.. det är ju faktiskt så illa att en polis uniform mera anses som någon form av kul gång? Det är ju knappast lämpligt att man använder fruntimmer med en vikt under femtio kilo som man klär ut till poliser

 2. Om jag deltagit i en Prideparad iklädd uniform som ÖB, hade jag fått en skarp reprimand eller i värsta fall avsked.

  18
  1
 3. Det är bara att hålla med Viktor A. Och uniformen ska absolut inte få vara med i pridetåg. Det ger ju bara uniformen ett löjes skimmer.

  39
  1
  • Återinför landsfiskalerna och se till att dessa har arbetat som polis så slipper vi okynnesfrigivningarna av gripna gärningsmän. Polisens problem är inte främst resurser utan infiltrationen av agendasättande [d]jurister.

   26
   1
  • @Öskute, din kommentar är inte fel. De tummar ned du får är profilmobbin.

   – För övrigt anser jag att poliser ska se ut som poliser, vara poliser för att kunna verka som poliser. Detaljerna för ni själva lista ut. Jag törs inte för då kommer djuristerna och tar mig.
   TACK @Argus för nyordet.

   9
   1
  • Bara att hålla med. Och med bättre resurser är väl att byta ut alla politiskt tillsatta “polischefer” med riktiga poliser en bra början.
   Och om man tillåter polisen att använda sina resurser för att även “fånga” dom brottslingar som hittills iallafall, har varit “fridlysta” av den förra regeringen så har vi kommit en lång bit på väg.

Kommentera