Putin instruerar irriterade militärtoppar

UKRAINA. Rysslands president Vladimir Putin är personligen i kontakt med ryska styrkor i Ukraina och instruerar arméns generaler, uppger underrättelsekällor för CNN.

Har Vladimir otur eller gör han som sin idol. Lägger sig i och detaljstyr kriget. Putin borde ha fortsatt som taxichaufför.

Enligt en av källorna har avlyssning avslöjat att Putins agerande besvärat ryska militärtoppar, som hamnat i konflikt och klagat över beslutsfattandet i Moskva i samtal med vänner och familj.

Amerikanska underrättelseuppgifter gör gällande att det inom armén finns meningsskiljaktigheter bland annat vad gäller var Ryssland ska upprätta försvarslinjer.

-Pettersson tror att en av anledningarna till att Ukraina klarar kriget bättre än många trodde beror på underrättelseuppgifter från USA med flera…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Putin instruerar irriterade militärtoppar

 1. Vissa småföretagare ställer sig frågorna ”är det moraliskt försvarbart? Är det lagligt? Tjänar vi på det? ”.
  Vissa karriärpolitiker ställer sig frågorna ”är det lagligt? Tjänar vi på det?”.
  Putin behöver bara ställa sig frågan ”tjänar jag på det?”.

  Jag tror att man får titta på orsaken till kriget. Var det av moraliska skäl, medmänsklighet och till skydd för ryssarna, som Putin invaderade? Förmodligen inte.
  Ett svagt och splittrat EU som ruttnar innifrån, naturtillgångar och en korridor till Krim med hamnar tror jag spelade större roll.

  2
  1
 2. Nu väntar världen bara på att fortsättningen liknar 1945, Putler plockar med sig ett vapen, några cyanidkasplar och tvingar med sig älskarinnan samt några medarbetare till bunkern i Uralbergen.

  34
  9
  • Ja nu är det ju då att innan kriget så höll ju Putin någon form av hov i tv !!! Och om man tittade på det så sågma ju flera ministrar eller oigarker som varnade för just det som hänt..men Putin han lyssnade inte utan förnedrade dom som använde hjärnan . Och Putin har ju svaret nu och då börjar idioten dela ut gift och ta livet av sina oligarker ?
   Det är ju då att duman måste uppenbart expediera Putin om det nu inte är för sent . Det finns ingen orsak till varför sattelitstater skulle riva sönder ryssland. Och det är då hans sattelitstater som han kallar för väst?

   4
   1
 3. USA med sin propaganda organisation blir som vanligt vinnare i kriget.
  Putins etikett som västvärlden stämplat på honom används för att legitimera det mänskliga lidandet i Ukraina.
  Mera vapen ska in i landet för att trappa upp eländet.
  Sanktionerna mot Ryssland är påtvingade av USA för att sänka EU:s ekonomier.
  Billig rysk energi hade gjort det möjligt för EU:s industrier att konkurrera med amerikanska företag, men………. det ser ut som att detta inte kommer att vara möjligt längre.

  26
  45
  • Gammaldagz ”svensk”, ÄR DU RIKTIGT FRISK? Jag bara undrar då du gör mig orolig. Det kan finnas hjälp att få. Var inte rädd för att söka.

   33
   24
   • Sala
    Det är ett Friskhetstecken att ha andra åsikter….. även om det är stötande information för vissa.
    Sjukdomsbilden däremot ligger i bristen på argument från mottagaren.

    20
    26
  • Gamling, du och herr Putin är väldigt lika. Obefogade beskyllningar, faktafel, rena lögner och det finns inte på världskartan att erkänna att ni har fel.

   38
   26
   • Pettersson
    Driver inte du en alternativ media blogg?
    Om så är fallet bör det både vara högt till tak och respekt för yttrandefrihet.

    24
    19
   • Gammaldags Svensk:
    Kommer du ihåg den då populära låten som Edward P sjöng ?
    Tror titeln var ”Låt dom bara gå pau”,varför detta vakna till i min gamla hjärna,får du själv gissa ! 😉

    18
    5
  • Det var USA som låg bakom kol och stålunionen som är embryot till EU. Tanken var att fläta ihop Tysklands och Frankrikes ekonomier så att de inte kunde kriga igen utan att själva gå under. Snabbspolning fram till 1991. Då Sovjetunionen föll och satellitstaterna blev självständiga påbörjades processen att integrera satellitstaterna i dåvarande EG. Ryssland lämnades utanför. Detta var på 1990-talet då bland annat Ericsson hade världens modernaste mobiltelefonfabrik i Kumla. Nästan helt automatiserad. I USA hade inte rostbältet börjat rosta än.

   I Kina hade Deng Xiaoping tagit över efter Mao och infört kapitalismen som ekonomiskt system i det kommunistiska Kina. Detta ledde så småningom med så gravt utnyttjande av mänsklig arbetskraft att oligarkerna i västvärlden skickade huvuddelen av all tillverkning till Kina som trots fraktkostnader sparade några cent per tillverkad produkt. Detta var dock inte i full blom då muren full utan Europa var stark konkurrent till USA.

   Det är lätt att föreställa sig att med Europas tillverkningskapacitet på den tiden och Rysslands oändliga naturtillgångar att Europa hade blivit en mycket farlig konkurrent till USA. Ja, rent av sopat mattan med dem. Härav kanske största anledningen att ställa Ryssland utanför.

   Vi ska komma ihåg att satellitstaterna var helt beroende av sovjetisk militärteknik vilket troligen var största anledningen för det militärindustriella komplexet att inkludera de förra Warszawapaktstaterna i NATO. Detta krävde en anpassning eller utbyte av all militär utrustning. Som ni kanske kommer ihåg så påpekade Trump oartigt nog att de europeiska staterna med några få undantag inte levde upp till NATO-stadgan. Något som han hånades för av de med TDS.

   Vi kan konstatera att några få och väldigt rika i framförallt USA styr dagordningen. Man satte bollen i rullning 2014 i Ukraina och de miljarder man investerade då ger full utdelning nu. Inte nog med att så kallade demokratiska stater tömmer sina vapenlager för Ukraina och behöver påfyllning från det militärindustriella komplexet, de sanktioner som USA, Kanada, EU, Australien och Nya Zeeland infört kommer att ge oligarkerna både mer politisk såväl som ekonomisk makt. Västvärldens löneslavar blir hårdare knutna till dessa ondskefulla människor.

   Det är samma klick som stod bakom den ryska revolutionen, förutom tyska kejsardömets makthavare, och som bildade kulturmarxismen som ligger bakom dessa försök att åter göra västvärldens folk ofria efter nära tusen år av frihet. Man kan tycka vad man vill om Ryssland och Putin, om Ukraina och Zelenskyj men då man inte längre har argument och börjar med öknamn då har man gått över till vänsterretorik och jag tror att de allra flesta här har insett skaderisken med vänsterstyre. En av de få nutida politiker som jag respekterar är Nigen Farage. I sann brittisk anda, likt Winston Churchill, kan han kapa en meningsmotståndare jäms fotknölarna utan personangrepp och utan att de kunde gå i svaromål utan att tappa ansiktet.

   Jag, ursäkta uttrycket, skiter både i Ryssland och Ukraina. Jag tänker mer på vårt fosterland och våra barns framtid. En väldigt glad och samtidigt bekymmersam nyhet är att högersidan fick nästintill absolut majoritet i vissa skolval. Glad för att ungdomen inte är vänsterbliven. Bekymrad då jag tänker på de mellanhavanden av de importerade orcherna som måste legat bakom ställningstagandet.

   Jag blir också bekymrad över att så många här har gått på oligarkernas och deras vasallers budskap och kräver att Sverige ska avrusta och skänka tiotusentals kronor per invånare till en regim som är mer korrupt än den ryska bara för att Ryssland och några få europeiska stater till vägrar underkasta sig oligarkerna.

   12
   2
   • Vilka oligarker skulle det vara? Namn och bevis, annars får vi utgå ifrån att du bara försöker ursäkta Puttes illegala anfallskrig mot ett demokratiskt grannland.

    4
    6
 4. Det är bra att den tjockskallige diktatorn i Moskva blandar sig i operationen och detaljstyr, bra för den ukrainska sidan. Ännu bättre vore det om drull-putte drog tillbaka sina styrkor från Ukraina och betalade för det som förstörts.

  38
  13
  • Stenbock
   Den låten kommer jag inte ihåg.
   Jag är inte lika gammal på pappret som namnet antyder.
   Det är bara mitt tankesätt som är gammalt.

   Stenbock….. du är en frisk fläkt på bloggen som jag verkligen uppskattar på alla sätt och vis.
   👍🙏

   16
   5
 5. Tråkigt att tilltron till media och journalister är så låg att man inte kan tro på något de skriver.
  Det kan lika gärna vara vad de önskar sig och inte fakta .

  41
  2

Kommentera