Irans president ställde in intervju efter slöjvägran

ISLAM. CNN-korrespondenten Christiane Amanpour har nekats en intervju med Irans president Ebrahim Raisi i New York efter att hon vägrat gå med på att bära slöja.

I en kommentar till den egna kanalen säger Amanpour att hon intervjuat alla presidenter från landet sedan 1995, och att sådana krav aldrig uttalats tidigare när intervjuerna genomförts utanför Iran.

I en tweet skriver CNN-veteranen att kamerorna var riggade när en medarbetare framförde presidentens ”önskan”. Det hela ska ha motiverats med den rådande ”situationen i Iran”.

Den senaste veckan har omfattande protester hållits på flera håll i Iran. Detta efter att 22-åriga Mahsa Amini gripits av sedlighetspolis för att ha burit sin slöja på ”felaktigt sätt”, och senare dött. Enligt BBC har minst 17 personer dött i protesterna.

-Pettersson noterar att Irans president kräver att en kvinna i USA ska bära hijab…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Irans president ställde in intervju efter slöjvägran

 1. Christiane Amanpour far var muslim och hennes mor var katolik. Född i London 1958 men uppväxt i Teheran till 11 års ålder. Hon flyttade sedermera till USA och var mellan 1998 och 2018 gift med James Rubin som är av judisk tro eller härkomst. Även om hon inte till fullo är iranska kan man lugnt säga att hon är av annat skrot och korn än de iranier som “flytt” till Sverige.

  Även om hon arbetar för det vänsterblivna CNN verkar hon ha rumsuppfattningen klar för sig. Heder åt henne för att hon avslöjar de misogyna männen i klänningar.

  38
 2. Det är andra takter än vad vår avgående utrikestönt, Ann Linde klarade av.
  Hon kan ju inte ens engelska.

  38
 3. Det mentalt förmedeltida gubbskrället blir aldrg vuxen. Bra att ungdomarna i Iran protesterar.

  41
 4. CNN kan väl ringa Ann Linde, hon har säkert ett huckle hemma och är utan jobb just nu så hon blir säkert glad över kneget.

  47

Kommentera