Malmös budgethål växer snabbt – 825 miljoner saknas

EKONOMI & INVANDRING. Hålet i Malmö stads budget har blivit dubbelt så stort under sommaren. Just nu saknas i prognoserna 825 miljoner kronor nästa år. När Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) har hittat någon att styra med, blir nästa tunga uppgift att klubba var mångmiljonbeloppet ska sparas. Eller att höja skatten, skriver Sydsvenskan bakom betalvägg.

Malmö har i drygt 100 år styrts av socialdemokrater, under senare år med olika samarbetspartner. Sedan valet 2018 är de två frontfigurerna i Malmöstyret, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) och Roko Kuirsar (L). De drev i juni, före valet igenom att budget och skattesats inte ska klubbas förrän i slutet av november.

-Pettersson noterar att de 825 miljonerna som saknas ska läggas till de 6461 miljoner som Malmö får i bidrag från övriga Sverige för att inte gå i konkurs. Total beräknad förlust för Malmö blir alltså 7286 miljoner i total förlust. Invandringen blir lönsam längre fram, mycket längre fram…

Malmö i nutid

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Malmös budgethål växer snabbt – 825 miljoner saknas

 1. Och om den generella utvecklingen i Sverige fortsatt på samma politiska väg riskerade alla kommuner bli, som Malmö. Dvs. ovanligt många friska unga invånare, som kostar mer än de bidrar kan ge kommuner skulder motsvarande 20 000 kr per kommuninvånare och år. Då skulle ingen av Sveriges kommuner ha ekonomi kvar för att betala ut bidragsutjämning till andra kommuner. Det kan ta många år att rätta till vad vissa kommuner så ansvarslöst gjort till en normal livsstil.

 2. Fråga Danmark om de är intresserade att ta över kalifatet, annars kanske något oljeland i Mena ta över driften samtidigt som övriga Sverige bygger en mur runt skiten.

 3. Skicka Malmös ledning till programmet ”Lyxfällan”- de ansvariga är totalt oansvariga, värre än värsta spelmissbrukaren med sina löjliga seminarier, enhörningar mm. Det känns oftast som om de vill provocera resten av landet- ” titta vad vi gör med era skattepengar”!

  24
 4. Är det inte Malmö som fått så många högutbildade, så det strider mot allt den fd statsmnistern sade, förtjänst lite längre fram.
  NÄR DET BLIR SNACK M INVANDRINGENS BETYDELSE FÖR OSS KAN VI FRAMHÅLLA JUST MALMÖ, SOM BEVIS PÅ VILKEN SJUHELSIKES FÖRLUSTAFFÄR DET ÄR, BÅDE KULTURELLT SOM PEKUNIÄRT.

  32
 5. Malmö är ett skrämmande exempel på en enorm misskötsel och ett resultat av vad som händer när höga ämbeten tillsätts efter partifärg och meninslös kvotering istället för kompetens och kunnande!
  Med tjänstemannansvar så skulle dock dylika extrema situationer kunna undvikas.
  I ett normalt land så skulle dom ansvariga åtalas och även bli ersättningsskyldiga, men i det extrema Sverige så blir skurkarna istället belönade på olika sätt.

  Försätt Malmö i konkurs, låt resten av Sverige -och hela världen- se vad som verkligen händer när massinvandring tar över och när kompletta idioter styr (socialister)

  58
 6. Kommunen måste naturligtvis vara med i sosseklubben för att få utjämningsbidrag före skattehöjning. Helsjukt att vi ska finansiera en storstad före skattehöjning. Hade varit bra att låta invånarna ta smällen så de fattar vad det kostar att ha bidragsturister som bara kostar. Då hade Malmö sannolikt fått styras av SD.

  52
  1
 7. Allah dessa bidragstagare, analfabeter, lågutbildade, kriminella, ……… som idag tagit över Malmö kommer att kräva mer resurser från det etniskt svenska rasist och förtryckarsamhället.

  TACK (S), TACK (MP), TACK (C), TACK (V), TACK (KD), TACK (L); TACK (M) för att ni lät det ske!

  Och ett extra stort tack till Katrin Stjernfeldt Jammeh (S)

  55
 8. Sossarnas Paradort krackelerar.
  Nu kanske de får en hint om varför valresultatet blev som det blev .
  Om de nu kan ta in det .

  55
  • Vad jag har förstått så kan en kommun i Sverige inte gå i konkurs. Att det har blivit så här beror inte bara på ekonomisk inkompetens från kommunledningens sida utan också på utformningen av utjämningsbidraget och inte minst den allt för stora bidragsturismen.
   Utan Robin Hood skatten hade Malmö för länge sedan varit tvungna att ordna upp sin ekonomi. Nu har man ju under allt för många år fortsatt att leva över sina tillgångar.
   Kan man se likheter med Detroit när det gäller utvecklingen från en blomstrande stad till ekonomisk kollaps.

   22
 9. Det går inte att höja skatten vi har en skenade inflationen alla kostnaddökningar ökar inflation och därmed lönsamheten i företagande vilket gör att arbetslösheten skennar.
  Det finns bara ett sätt att komma till rätta med detta .samma i hop alla jihadister och gängkriminälla och sälj dom man kan inte tillåta att Maggan toyboys är ute om nätterna och säljer dråger och kastar folk från taken!

  34
  1
  • 900000-kronors enhörningen bör generera en sådan glädje, livslust och harmoni att Malmös invånare i gengäld kan ta en rejäl skattehöjning utan att beklaga sig. De vet ju att pengarna även i fortsättningen kommer att användas till ädla och upphöjda ändamål.

   32
 10. Helt normalt med tanke vilka som styrt Malmö i generationer. Kostnaden för BIDRAGEN är enorma. Tydligen vill Malmös innevånare fortsätta i samma stil år efter år.

  45
  • J.R: kanske skulle vi gå tillbaka hur rösträtten var kopplad till inkomst och förmögenhet på 1800-talet.

   19
   2
  • Folk med någon form av utländsk bakgrund är över 50% i Mamö
   Undrar också om inte Malmö är enda kommun i hela Sverige, där SD gick tillbaka i detta val.
   Malmö har nog även världsrekord i antalet frisörer.
   Viktig industriverksamhet verkar nu för tiden ha ersatts med frisörer från Mellanöstern

   12
 11. Hjälper inte att höja skatten om de som bor i kommunen inte jobbar. Bättre att dra in på bidragen genom kvittering samt sluta ge bidrag och kommunala tjänster som skolgång till personer som inte ska vara i landet.

  51

Kommentera