Ryssland flyttar ubåtar – hotas av Ukraina

UKRAINA. Rysslands Svartahavsflotta har med all sannolikhet flyttat flera av sina ubåtar från Sevastopol i Krym till Novorossijsk i södra Ryssland, uppger Storbritanniens försvarsdepartement i sin dagliga lägesuppdatering.

Detta beror på den tilltagande ukrainska förmågan till långdistansbeskjutning, enligt departementet. De senaste två månaderna har Svartahavsflottans högkvarter och huvudsakliga flygfält attackerats av ukrainska styrkor.

Att garantera Svartahavsflottans säkerhet var ett av Putins huvudmål med annekteringen av Krim 2014, och nu äventyras dess säkerhet, skriver britterna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Ryssland flyttar ubåtar – hotas av Ukraina

 1. ”Patetiske Putins Fan Club” har inget att komma med längre, förutom ”tumme ner”.
  Tycker lite synd om er, då er världsbild nu börjar krackelera.
  Sanningen om den ryska björnen, visar sig vara kraftigt överdriven. En mer passande liknelse är en likheten med en påtänd höna!
  En trolig utveckling är ett scenario, liknande Sovjetkraschen. Dvs. Ryska Federationen kommer att slitas sönder efter Ukraina slängt ut orcerna.

  12
  7
 2. Ja om man lyckas med att örhindra Ryssland att nå svarta havet då är ju dom ryska sjöstridskrafter körda . Svarta havet åren insjö och förbindelsen med Medelhavet kontrolleras av Turkiet. = (NATO)

  9
  1
 3. Fascisterna kommer snart ljuga om att det bara är en omgruppering av operativa skäl. Hoppas Ukraina kommer åt att sänka så mycket som möjligt i anslutning till Krim.
  @Niklas R. Två kommunistlakejer har visat sig hos dig. Undrar hur många som sticker upp trynet hos mig?

  12
  9
 4. Det behövs lite nya rev i Svarta Havet som fiskarna kan bo i så vi får hoppas att Ukraina är tillmötesgående med detta och sänker fler av Puttes båtar.

  29
  11

Kommentera