Ukraina beviljat kandidatstatus till EU

UKRAINA. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen befinner sig i Kiev, där hon träffar den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj, rapporterar flera medier.

Ursula von der Leyen Bild: EU

Det är tredje gången EU-chefen besöker landet sedan invasionen inleddes, men dagens besök var det första sedan Ukraina beviljades kandidatstatus, tillsammans med Moldavien – ett beslut som inte har tagits emot väl av Ryssland.

-Pettersson säger att hade Ryssland skött sig hade de också kunnat bli kandidat eller gjort som Island, Liechtenstein och Norge som inte är medlemmar i EU, de länderna tillhör i stället EES, Europeiska ekonomiska samarbetsområdet.

”Så mycket har förändrats. Ukraina är nu ett kandidatland till EU”, skriver Ursula von der Leyen på Twitter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ukraina beviljat kandidatstatus till EU

 1. Vad säjer Pettersson, passar Ukraina och Moldavien in i EU?

  Och hur är det med dom andra EU kanditater (Turkey, North Macedonia, Montenegro, Albania och Serbia)? Eller vad säjs om dom som vill in (Bosnia och Herzegovina, Georgia och Kosovo)?

  Jättehärligt eller hur? Själv anser jag att EU hade bäst före datum och nu det enda rimliga som finns kvar att göra är att lämna detta globaliststyrd project – snarast möjligt.

  4
  1
  • Ukraina eller de andra passar inte in i EU f.n. därför har EU ett system med kandidatländer. Sedan kommer det att ta 10-20 år innan de uppfyller kraven om de någonsin gör det.

   Turkiet ansökte 1987 och har ännu långt kvar.

   Jag har varit emot EU men har tänkt om. Det är svårt att vara ensam som Ryssland uppträder idag.

   3
   3
   • Herr Pettersson, jag tror inte att EU överlever dessa hela tiden kommande kriser mycket längre till… och då får alla länder hitta sina nya vägar framåt utan EU.

    Ja, Ryssland är ett evigt fara och besvär, men det är möjligt att samexistera med dom Vi finnar har flera hundra års expertis av det. Jag tror att den centrala samexistens läran (för finnarna) är att ”man ska inte bli provoserad, om och när ryssarna provoserar”. Och jag tror att detta oprovoserande samexistens har varit någonting som ryssarna har länge varit mycket nöjda med. Dom har försökt hård att undvika provosera oss – till exempel med flyktingar. Men nu, nu har dom goda relationera blivit bort klipta och dom kommer inte att växa tillbaka på flera årtionden.

    Så också jag befarar att Finland och Sverige lever kanska farligt om och när EU splitras p.g.a kommande ekonomiska kriser. Ryssarna har troligen mutat Turkiet så att dom håller Finland och Sverige utanför NATO. Så kanske det finns en möjlighet för att Finland och Sverige bildar ett eget nordisk union i framtiden; efter EUs kommande kollaps.

    2
    1
 2. EU, förmodligens världens största socialbyrå och högst avlönade tjänstemän och kvinnor som frikostigt och utan något som helst vett eller sans delar ut våra skattepengar!
  Skapad av i första hand Tyskland och Frankrike och där Frankrike är inblandad vet vi av erfaenhet att inget gott eller vettigt kommer ut!

  Låt Ukraina ta Sveriges plats i parasitorganisationen EU.

  17
  4

Kommentera