Sker det ett historiskt maktskifte i Oxelösund?

VALET 2022. Oxelösund blev stad år 1950, sedan dess har Socialdemokraterna haft makten, under senare år tillsammans med Vänsterpartiet. – Pettersson flyttade till Oxelösund från Södermanlands skärgård den 6 december 1958 och minns tiden i det röda fästen, där jag fortfarande är skriven. Det var en stad där ordet borgare var ett skällsord och socialdemokraterna hade total makt. Där började förfallet, S lyssnade inte på avvikande meningar utan körde över folk.

Dag Bergentoft, oppositionsråd, kanske blivande kommunalråd och gruppledare för Moderaterna i Oxelösund. Foto Katarina Larsson, Sveriges Radio

I Oxelösund har Socialdemokraterna växt ihop med makten och vänskapskorruption och nepotism är utbredd, ibland kanske S inte ser den, för det har blivit naturligt att politiker, tjänstemän, vänner och släktingar hjälper varandra och ofta styr personliga åsikter, ibland utanför lagar och regler.

Oxelösund förtjänar ett maktskifte. När sju av åtta distrikt är räknade i Oxelösund visar det sig att moderaterna går mycket starkt framåt och blir största parti i kommunen, en historisk förändring i en kommun som varit röd i 72 år.

Även Sverigedemokraterna ökar samtidigt som socialdemokraterna som styrt med ihop med vänsterpartiet backar betydligt. Liberalerna och miljöpartiet går tillbaka och ser i nuläget inte ut att komma in i fullmäktige.

Om Oxelösund på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Sker det ett historiskt maktskifte i Oxelösund?

  1. Grattis! Nu får Oxelösunds invånare friskare luft.
    Eventuella trilskande tjänstemän, ska med alla medel avlägsnas. Det är ett av landets största problem.

    15
  2. Grattis Oxelösund, men kommer de kommunala tjänstemännen att acceptera valresultatet eller kommer det att vara ”rädda” för det nya kommunalrådet och göra honom till en arbetsmiljöfråga?

    18

Kommentera