S-ministrarnas arrogans har blivit outhärdlig

VALET 2022. Socialdemokraterna har närmast vuxit samman med makten. Det är osunt. Rosenbad behöver vädras ut. ”De blåbruna ska inte få komma i närheten av nycklarna till Rosenbad.” Så avslutade Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist en krönika i Sydöstran nyligen.

Ordvalet säger antagligen mer om Socialdemokraternas syn på sitt eget maktinnehav än de själva inser. S är det naturliga regeringspartiet. De är inte vilka hyresgäster som helst i Rosenbad, utan har en alldeles särskild besittningsrätt.

Socialdemokraterna har bedrivit en uppseendeväckande tom valrörelse. Valmanifestet innehöll inte ett enda siffersatt förslag. Samtidigt har man lagt sig så nära oppositionen som möjligt i energi- och kriminalpolitiken. 

Alla skiljelinjer ska suddas ut. ”Jag håller med Ulf Kristersson”, som Magdalena Andersson upprepade gång på gång under statsministerduellen i onsdags. I det politiska vakuum som uppstår ska det bara finnas plats för en sak – rädslan för SD. Borgerliga väljare ska skrämmas att rösta på fortsatt S-maktinnehav.

Det är ingen frisk valrörelse. Val ska vinnas på den egna politiken, inte genom att demonisera motståndarna.

Det finns starka sakpolitiska skäl att byta ut de rödgröna: Sverige behöver inleda en kompromisslös offensiv mot gängkriminaliteten, bygga ny kärnkraft och strama åt migrationen. 

Men bortom sakpolitiken finns ett annat tungt skäl för en borgerlig regering – egenvärdet i ett maktskifte efter åtta år med S vid rodret.

För Socialdemokraterna uppvisar alltfler tecken på att ha vuxit samman med makten. Det blir allt oklarare var gränsen går mellan partiets intressen och landets, som illustrerades när försvarsministern kallade till presskonferens om det säkerhetshot som SD utgör mot Sverige.

Ett annat exempel är pandemihanteringen. När Coronakommissionen skulle granska den svenska strategin försökte regeringen försvåra och förhala dess arbete genom att inte lämna ut de uppgifter som efterfrågades. 

Den högst ansvariga för krishanteringen inom regeringskansliet – S-tjänstemannen Elisabeth Backteman – belönades i våras med en generaldirektörspost på Tillväxtverket. Tjänsten annonserades aldrig ut. Uppenbarligen ville regeringen hitta en lämplig reträttpost till en trotjänare, som fick lämna Rosenbad i god tid före Coronakommissionens slutrapport.

Apropå utnämningar – nyligen tog Stefan Löfven över jobbet som styrelseordförande för fredsforskningsinstitutet SIPRI efter Jan Eliasson. Få tror nog att det var Löfvens säkerhetspolitiska meriter som låg bakom det valet.

När tankesmedjan Timbro granskade alla utnämningar mellan år 2014 och 2020 visade det sig att nästan var fjärde utnämnd myndighetschef, 40 av 173, hade varit politiker och 22 av dem socialdemokrater. 

Läs hela Anna Dahlbergs på på Expressen, nu låter Anna vettig men hon och många andra journalister har medverkat starkt till den politiska situation som landet befinner sig i…

-Pettersson skulle vilja att journalistkåren tillsatte en haveriutredning och tog reda på hur det kunde uppstå en kollektiv masspsykos där människor som kom med vettiga förslag kallades rasist/fascist/nazister men journalister har aldrig varit bra på att granska sig själva, eller hur Anna?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “S-ministrarnas arrogans har blivit outhärdlig

  1. Anna Dahlberg i Expressen: ”Under slutdebatten i SVT hade Magdalena Andersson bytt ut den klassiska S-rosen på kavajen mot en brosch med Riksvapnet på. Hon stod alltså inte där i egenskap av partiledare för S, utan som en representant för staten.”
    Ville alltså visa för folket att, ”Staten, det är jag!”
    -som envåldshärskaren kung Ludvig XIV av Frankrike:
    https://images.app.goo.gl/CT3NiCuXmDBFxmGZ8

    14
  2. Hög tid att avlägsna alla vegeterande parasiter från den svenska samhällskroppen. Det går tretton på dussinet parasiterande organisationer såsom SIDA, SIPRI och allsköns mök som obildade politiker och tjänstemän hettat på som kostar svenska skattebetalare tiotals, om inte hundratals miljarder om året.

    32
  3. Om bara arbetande svenskar samt svenska pensionärer skulle få rösta idag så skulle S enligt väljaranalytikerna få ca 4-6 procent av rösterna.
    Sanningen är nämligen att S största väljargrupper idag är bidragstagare och invandrare, och ärligt talat, varför skulle en fungerande svensk rösta på socialdemokraterna?

    51
  4. Säga vad man vill om Anna Dahlberg men hon har koll och kan göra djupare granskningar än de flesta andra journalister.
    Läser man Annas ledare så ger hon SD indirekt rätt i mångt och mycket.

    39

Kommentera