Ryssarna försöker ljuga sig ur en pinsam situation

UKRAINA. Under de senaste 24 timmarna har Ukraina gjort betydande vinster i Charkivregionen, det konstaterar det brittiska försvarsdepartementet i en lägesrapport.

Ukraina är är till ytan det näst största i Europa efter Ryssland – när Frankrikes, Danmarks och Turkiets utomeuropeiska delar inte räknas in – och det största landet helt och hållet beläget i Europa. Rysslands skamliga och olagliga aggressioner mot Ukraina har resulterat i omfattande sanktioner mellan främst Europeiska unionen/USA och Ryssland.

Strider pågår fortfarande runt områdena Kupjansk och Izium, men det bedöms sannolikt att ryska styrkor i området retirerar.

Överstelöjtnant Joakim Paasikivi vid Försvarshögskolan gör också den bedömningen. Han säger till SVT att de ryska förbanden vid den här delen av fronten har blivit inringade. an beskriver situationen för de ryska styrkorna som ”närmast kaotisk”.

Ryssland menar själva att de ”omgrupperar” sina trupper i området. – Det är vad ryssarna kommer att säga, men det är inte sant. De försöker nu ljuga sig ur en pinsam situation, säger Paasikivi.

-Pettersson vet att krig aldrig blir som tänkt, det har Putin och speciella militära operation fått erfara. Det innebär inte att Ukraina har vunnit men det blir svårt för världens näst starkaste militärmakt att komma igen även om det inte är hela ryska armén som kollapsat.

Ukraina är ingen liten mumsbit skrev jag på bloggen 27 november 2021. Synd att Putin inte läste…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Ryssarna försöker ljuga sig ur en pinsam situation

 1. En äldre taliban sa att det går inte att besegra ett folk. Ukraina är ett folk. Ryssland är ett folk.

  3
  1
 2. Så går det när man slåss mot patrioter.. Man borde lärt sig av Finska Vinterkriget gick tungt då med för ryssen. dessa människor flyr inte och lämnar kvinnor barn och pensionärer åt sitt öde utan dom kämpar för sitt land,, nu vart jag rörd….

  11
  3
  • Det är skillnad på folk och folk. Afghaner, syrier, somalier, ……….. flyr hellre än kämpar för ett eget styre av landet. Ukrainarna däremot vill kämpa för det som är deras.

   När skall de “GODA” förstå hur lurade de blivit?

   5
   1
 3. Paasikivi är lite försiktig i sina uttalande. Informationen om vad som händer är knapphändig. Men allt tyder på att ryssarna återigen har begått taktiska misstag och blivit lurade.
  Det finns en gammal devis, som bla våra kustjägare har. “Utan spaning, ingen aning”
  Här har Ukraina kraftsamlat soldater och materiel utan att ryssarna verkar ha noterat detta. Samtidigt som man tydligen fått ryssarna att tro på en offensiv i söder.

  Frågan är om denna Ukrainska offensiv är en desperat handling för att hålla igång hjälpen från väst, eller om man har lyckats mobilisera ihop tillräckligt med folk för att kunna börja slå tillbaka.
  Hur som helst. Ukraina har också förluster. Enl text-TV (SVT) så har sårade Ukrainska soldater uppgivit att de har lidit stora förluster.

  7
  2
  • “Den segerrika ryska armén har dragit sig tillbaka från Krim efter en lång och lyckad avnazifieringskampanj. Nu överlåter våra hjältemodiga soldater Krim tillbaka till de civila medborgarna.”

   10
   3
  • Oavsett hur kriget slutar, är ryssen den stora förloraren. Krigsmakten: Tredje klass. (Utan kärnvapnen, ett stort skämt.)
   Utrikespolitiskt: En paria.
   Socialt: En mänsklig soptipp.
   Ekonomiskt: Bankrutt.
   Ukraina kommer att återuppbyggas med beslagtagna ryska pengar också ryskt krigsskadestånd. Dessutom kommer den civiliserade världen att pumpa in pengar.

   16
   3

Kommentera