Ryska folkvalda: Slutet närmar sig för Putin

RYSSLAND. Politikerna i Sankt Petersburg – som väckt krav om att Vladimir Putin ska avsättas – står på sig i sina krav. – Jag är inte rädd, säger Dimitrij Paljuga.

I onsdags röstade de folkvalda i Sankt Petersburgs Smolninskoje-distrikt igenom sin uppmaning till det ryska parlamentet att åtala president Putin för högförräderi.

Detta eftersom hans ”militära special­operation” anses ha varit skadlig både för Ryssland och dess medborgare.

– Vi gjorde inget fel juridiskt. Det är bara en uppmaning från ett offentligt organ till ett annat. Dessutom vill de inte att det här ska få spridning. Om vi fängslas kommer alla få reda på det.

I kölvattnet av uppmaningen har även folkvalda i Moskvas kommundistrikt Lomonsovskij krävt Putins avgång.

Flera av de ryska politiker som riktat kritik mot Putin har sedan kraven framställts blivit kallade till polisförhör. Enligt beskedet från polisen är de misstänkta för att ha försökt diskreditera den ryska ledningen, uppger Washington Post.

Under helgen hålls val på kommun- och regionnivå i Ryssland. Det är första gången landets medborgare får gå till valurnorna sedan Ryssland attackerade Ukraina.

Men många lokalpolitiker stoppas urvalet av oppositionskandidater har minskat kraftigt sedan 2017 då de förra lokala valen hölls i Ryssland, skriver The Moscow Times med flera.

-Pettersson antar att få bort Vladimir Putin kan vara en lösning på konflikten för jag tror inte Putin backar frivilligt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ryska folkvalda: Slutet närmar sig för Putin

  1. All heder till de ryska politikerna som satsar sina liv på att få bort Putin utan att tillgripa våld.
    Deras öde hoppas jag inte blir långvarig fängelsedom eller rent av dödsdom.

    29
    7
    • @Dissidenten, för inte så många år sedan försökte man utrota Jimmie(SD) med spray. Varför ogillar så många ditt förslag speciellt då det ryska folket också vinner om Putin försvinner.

Kommentera