Uteblivna löner sänker rysk stridsmoral

UKRAINA. Den ryska militären har konsekvent misslyckats med att tillhandahålla vapen, ransoner och löner till sina trupper i Ukraina. Det skriver det brittiska försvarsdepartementet i sin senaste krigsrapport. Detta har sannolikt bidragit till den fortsatt bräckliga moralen hos en stor del av styrkan, enligt departementet.

Att Ryssland förlorat runt 2000 stridsvagnar,många med besättning i Ukraina gör inte moralen bättre. Foto: Gleb Garanic

”Truppernas inkomst består av en blygsam grundlön, som utökas med ett komplext system av bonusar och tillägg. I Ukraina har det med stor sannolikhet varit betydande problem med att stridsbonusar inte betalats ut”, kan man läsa i rapporten.

En ineffektiv byråkrati, den oklara juridiska statusen för kriget – som av de ryska myndigheterna benämns som ”en särskild militär operation”– och korruption bland befälhavarna som ytterligare orsaker till den bristande stridsmoralen bland soldaterna.

-Pettersson säger att Ryssland är ett fattigt land, 63 procent av ryssarna saknar moderna bekvämligheter som vatten i huset, avlopp, centralvärme eller ens elektricitet och gas. Ryssland har inte råd med krig, varken mänskligt eller ekonomiskt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Uteblivna löner sänker rysk stridsmoral

 1. Under krigets första dagar ville alla ryska infanterister åka med på stridsvagnarna men efter några veckor ville ingen längre åka med på en stridsvagn. De ryska stridsvagnarna är felkonstruerade så att en träff från Javelin eller NLAW träffar direkt på stridsvagnens ammunitionsförråd.

  17
  2
 2. När angiven källa är “Brittiska Försvarsdepartementet”, så vet man att uttalandena handlar om “propaganda”. D v s i grunden något som är FAKE.

  Varför skulle ryska soldater få “dålig moral” i kriget, nät striden bedrivs med metoder som innebär att de sällan ser några Ukrainska soldater. Ryssarna mal sakta sönder alla Ukrainska förband genom artilleriskjutningar, där målen är på avstånd 20-50 km från fronten.

  Men uppgiften att Ryssarna förlorat 2000 stridsfordon är sannolikt sann, men kanske inte att alla skulle vara just tanks. Å andra sidan har Ukraina inte längre kvar några fungerande stridsfordon eller lastbilar i östra Ukraina. Ryssarna har systematiskt omvandlat de Ukrainska förbanden till infanteri modell WW1, T ex flyttade Ukraina förbandsreserver fullt rustade (tanks, pbv, lastbilar) från västra Ukraina för att utgöra spetsen i motanfallen i södra Ukraina. Idag är återstoden av förbanden också infanteri.

  15
  17
 3. Det gäller för ryssen att ta till Stalin nypor om de ska få framgång. I kampen av Stalingrad beräknas 13000 soldater ha blivit avrättade av egna. Min svåger i försvarandet av Karelska näset kunde höra hur man la granateld bakom infanteriet för att få dom att gå fram. Ett liv i Sovjet armen hade inget värde.

  20
  1
 4. ”Ryssland, Ryssland är ett djävla land.
  Ryssar, ryssar ett jävla rövarband.”
  ( Fritt efter Helmer Bryd Eminent Five Quartet)
  Slava Ukraina!

  16
  12
  • Säkert inte större fel på Ryska folket än på andra , men deras ledare borde
   komma in på 2000 talet och inte leva kvar i gamla drömmar om att det var
   bara Ryssarna som gjorde att Tyskarna till slut kapitulerade, och att det är
   dom som ska bestämma vilka länder som ska va självständiga!

   11
   3

Kommentera