Ryssland kan ha slut på granater vid årsskiftet

UKRAINA. Vid årsskiftet kommer Ryssland ha gjort slut på i stort sett alla sina granater, artilleripjäser och pansarfordon, skriver den granskande sajten The Insider. Enligt sajten har Ryssland redan gjort av med minst sju miljoner granater sedan invasionen inleddes i februari.

Ryskt artilleri i Ukraina. Foto: Russian Defense Ministry Press Service

Överstelöjtnant Joakim Paasikivi säger till DN att resonemanget låter rimligt, även om han själv inte har någon uppfattning om hur stora ammunitionslager Ryssland har. Men han poängterar att de ryska framgångar som nåtts i Donbass bygger på att man just använt stora mängder artillerield.

Samtidigt gör omvärldens sanktioner att det är svårt för Ryssland att ersätta det förbrukade materialet. Paasikivi säger att den ryska kapaciteten är i ”flack utförsbacke”:

Den kommer att sluta i ett stup någonstans under 2023 om man inte, på ett sätt som jag inte kan se nu, i stor utsträckning hittar ersättningsvaror, säger Paasikivi.

-Pettersson säger att det är inte bra granater som håller på att ta slut för Ryssland, förlusterna på allt annat minskar också snabbare än det hinner ersättas.

Ukraina med väst är överlägsna Ryssland, militärt och ekonomiskt samt har rätt juridiskt och moraliskt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Ryssland kan ha slut på granater vid årsskiftet

 1. Kommer fascist Ryssland att ta till kärnvapen när all annan ammunition är slut

  Blir det Odessa som i så fall blir målet

  🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦

  4
  7
 2. Det kanske går ännu fortare. Innan kriget i Ukraina antogs det att Ryssland hade 3.500 stridsvagnar. Då de nu förlorat ca. 2.000, det finns alltså 1.500 kvar. Kan 1.500 räcka till årets slut?

  11
  9
 3. Livslängden för artilleriammunition är 25-30 år ifall de förvaras rätt, äldre ammunition blir farlig med tiden och kan explodera då den hanteras, i pipan eller annars bara, speciellt ifall den förvaras fel, något som ofta hänt de senaste åren i Ryssland.

  Sedan, klarar ryssen av att ersätta utslitna eldrör ? Eldrören har en livslängd på ca 3000 granter i snitt. och ifall röret slits för mycket, kan det explodera vid avfyrning, något som visat på flertalet bilder från ryska ställningar vid fronten..Utslitna rör gör också att precisionen försvinner, dvs skottet träffar var det träffar.

  16
  5

Kommentera