Dagens tankeställare 118

Den finlandssvenske tungviktsboxaren Robert Helenius har både god aptit och sunt förnuft.

Av någon anledning har Finlands nämnvärda tungviktare varit finlandssvenskar. Gunnar Bärlund (9.1.1911 – 2.8.1982) och Tony Halme (6.1.1963 – 8.1.2010), fast den sistnämnda var kanske mera en slagskämpe och showman än pugilist. Robert Helenius fortsätter traditionen och den 15 oktober i år stundar hans ödesmatch. 38-åringens fina karriär går mot sin höst och detta är hans sista chans att nå toppen. Skulle Helenius lyckas tämja motståndaren Deontay Wilder, så vore han rimligen klar för WBCs titelmatch och de riktigt stora pengarna.

Proffsboxare ska alltid ha klatschiga artistnamn, och nu gäller det Deontay ”The Bronze Bomber” Wilder vs Robert ”The Nordic Nightmare” Helenius.

I ett uttalande säger Helenius att i ringen förlitar han sig på vikingaanda och finsk sisu. I en tidningsintervju berättar han: ”Jag äter ett kilo kött om dagen. Jag förundrar mig över hur vegansk kost promotas nuförtiden. Det är rysligt hur folk blir hjärntvättade. På det viset får man inte behövliga mineraler och vitaminer. Själv ger jag kreatursfodret åt djuren.”

Och hör sen.

Rune Holmström

Robert Helenius i sitt värv. Bild: Frank Franklin

3 thoughts on “Dagens tankeställare 118

    • Bra grebom5. Vi behöver mera förbud i samhället.
      Varför tror du unga killar dras till boxningen? Varför tror du boxningen är en populär sport? För att vi är vilseledda och inte så djupsinniga som du? Eller för att det är naturligt att unga män vill mäta sina krafter och låta adrenalinet flöda?
      Matriarkatet vill förstås kväsa all maskulinitet. Svårt att se varför du är av samma åsikt.

Kommentera