Valkorruption i Botkyrka?

VALET 2022. Botkyrka Kommun har c:a 95.000 invånare. 60 procent av dem har utländsk bakgrund, utrikes födda personer samt inrikes födda med två utrikes födda föräldrar. Räknar man med en förälder som har utländsk bakgrund har 70 procent utländsk bakgrund. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.

Botkyrka kommun kör runt och värvar röstande.

Nu är “våra” röstbussar ute och rullar fram till valdagen den 11 september!, skriver kommunen på sin Facebooksida.

Se när röstbussarna stannar någonstans nära dig på www.botkyrka.se/val

-Pettersson undrar lite över “våra” röstbussar, är det kommunens eller de rödbrunas. Socialdemokraterna är det klart största partiet i Botkyrka. Röstbussen gör 34 besök i norra Botkyrka (Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg), ett stopp i Tullinge och inga i södra Botkyrka, där det bor mest svenskar.

En misstänksam person skulle kunna tro att detta är otillbörlig påverkan, korruption eller vad ni vill eftersom invandrarna till största delen röstar rödbrunt. Räcker det inte med de vallokaler för förtidsröstning som finns?

 • Vad säger valmyndigheten om detta?
 • Hur går det med valhemligheten i bussen?
 • Vad hände med oväldigt tjänsteutövande?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Valkorruption i Botkyrka?

 1. Kan man inte läsa en svensk valsedel så borde man inte få rösta i ett svenskt val. Lagen säger att man inte har rätt att erhålla assistans att rösta enkom av språkkunskaper. (Jag har gått röstmottagarutbildning) och ”medhjälparen” skall avlägsnas från platsen.

  13
 2. @ Hej! Pettersson publicerade en artikel för cirka ett år sedan om journalister Södermanlands Nyheter reklamkampanj ”Utan journalister kan vem som helst ta makten”, och Pettersson replikerade ungefärligen
  “som vårt Sverige styrs kan vi konstatera att med journalister har vem som helst tagit makten”. 

  År 2022 sägs att 159 journalister står på årets svenska valsedlar och frågan är: Vet Pettersson eller någon debattör var kan man hitta namnen på de journalisterna?
  Mvh.

 3. Pettersson undran är berättigad.
  Man kan undra om det är rätt. En röstbuss med dekaler i socialdemokraternas färger som rullar runt. Socialdemokraterna är det största partiet i kommunen. Ger ju klart en association till Socialdemokraterna.
  Kan man gissa att det är kommunala skattepengar som bekostar buss och personal. Borde i så fall inte dekalerna ha en mer neutral färg, tex svart/vitt.

  13
 4. Vid förra valet stod en klanledare under flera timmar och hjälpte sina landsmän (även bakom skärmen) med röstningen. När jag undrade om det är tillåtet så svaret var helt enkelt att dessa inte själva klarade att rösta. Jag fick höra att eftersom jag hade redan röstat så måste jag lämna lokalen omedelbart.

  17
  • Valförrättaren agerade fel… det får endast befinna sig en person bakom skärmen. Det finns undantag, dåliga språkkunskaper är inte något av dem

   11
 5. “Det där partiet vill skicka hem alla invandrare, de ska du inte rösta på. Här borta finns valsedlar för de bra partierna.”

  Risken att detta missbrukas är väl ca 100%.

  18
 6. Under hela min livstid (=många val) har socialdemokratiska valarbetare varit ”behjälpliga” med transporter till vallokal, röstning och diverse ”hjälp”, till åldringar, handikappade osv. Det är en offentlig hemlighet att dessa ”snälla”, och ”artiga”, valarbetare på olika sätt påverkat de röstande, till val av rätt röstsedlar.
  Tvi vale för dessa antidemokrater!

  23
 7. 100 olika språk…
  Och alla 100 skall ha rätt till översättare och tolkar i alla möjliga situationer.
  Vid kontakt med invandrarverket, kommunen, rättsväsendet med dyra advokater och inte minst deras dagliga sittningar hos fattigvården för att kräva ännu mer pengar -och överklaganden i det oändliga om dom anser fått för lite!

  Blanketter skall skrivas på en massvis olika språk och resterande skall för dyra pengar översättas muntligen.
  För att inte tala om alla deras sjukhusbesök när dom har fått lite magknip eller en sticka i fingret.
  Besök som upptar mångdubbelt lång tid för läkaren helt i onödan, istället för att ge oss svenskar en god sjukvård som VI har betalat för!
  Ja, så här kan jag hålla på precis hur länge som helst om allt slöseri med våra pengar och våra resurser och galenskaper!

  100 olika språk bara på denna lilla yta…vilket helvete!!

  40
  1
 8. Thoralf skriver på sin blogg att Sverige valsystem är en katastrof.
  – Säkert är det så. Om en gulblå buss rullar in i ett utsatt område, kan man nästa dag läsa om språbgandwnyhwter.
  – Fråga till Valmyndigheten; Är de, kontrollanterna närvarande i bussen eller är ni sosse lakejer?

  32
 9. Den som vill integreras i Sverige kan enkelt börja med att ge sina barn ett namn som är vanligt bland majoritetsbefolkningen.

  Genom att ge barnet namn som inte har anknytning till majoritetssamhället ger det barnet ett handikapp livet igenom och visar på att man INTE vill integreras..

  30
  1
 10. I Sverige är svenska vårt modersmål. De som inte förstår och förmår detta skall lämna vårt land. Att ge folk som kommer hit försörjningsstöd, medborgarskap och rösträtt är ofattbart svek mot svenska folket och landsförräderi. Och ett hån mot skatteslavarna.

  58
 11. Intresset för södra Botkyrka och Grödingelandet är inte så stort för folk där röstar oftast borgerligt.Anledningen att “turnebussen ” inte gör sig så stort besvär dit ut är att S anser att man kan förtidsrösta i lilla Vårsta centrum som det är krångligt att ta sig till om man inte har bil.Busstrafiken går knappast i skytteltrafik till Vårsta.Så servicen är reserverad för dom “säkra korten”……Var det någon som sa valpåverkan ?

  36
 12. Vårsta/Bremora och Riksten är svenska områden. De bor flest svenskar där. Nere i Skanssundet så är det mest sommarstugor. Söder om Vårsta/Riksten antar jag att det bor 1000 personer totalt, de flesta svenskar. Det finns väl ingen livsmedelsbutik söder om Vårsta/Riksten heller i Botkyrka.

  25
 13. Aktivister på alla plan utdelar nålstick mot Sverige och svenskarna.
  De tusen nålstickens krig!

  49

Kommentera