Putins order ökar inte Rysslands styrka

UKRAINA. Det är ”osannolikt” att utökandet av den ryska militären får en betydande effekt för de ryska styrkorna i Ukraina. Den bedömningen gör det brittiska försvarsdepartementet i en lägesuppdatering.

Ryska soldater i Ukraina

Enligt myndigheten har Ryssland gjort stora förluster i Ukraina, och få tar värvning. Försvarsdepartementet påpekar även att värnpliktiga tekniskt sett inte har någon plikt att tjänstgöra utanför Rysslands gränser.

Tidigare i veckan utfärdade president Vladimir Putins stab ett dekret om att den ryska armén ska utökas med omkring 137 000 personer. Hur värvningen ska gå till är oklart.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Putins order ökar inte Rysslands styrka

 1. Lars Bern vet allt, han är Swebbteves expert, hade kineserna lyssnat på honom hade corona redan botas.

 2. Tänk om invasionen av Ukraina bara är en trojan för att locka in väst i den ekonomiska fällan vi nu sitter i?
  Det är synd att vi inte har Lars Bern som rådgivare till statsministern, då hade vi inte varit i den besvärliga situationen vi är i nu!

  23
  5
   • Lars Bern är ibland lika korkad som våra politiker. Givetvis har han rätt att globalistena står bakom mycket ont i världen men är därifrån utgå ifrån att globalisterna står bakom allt ont som händer i värden tycker jag är korkat.

    1
    11
   • Det som tilltalar mig är logik på makronivå och långsiktigt. Alltså, tvärt emot vänsterfeminism som är ologiskt på mikronivå, avsaknad av makronivå och utan någon långsiktighet.
    Där kommer Bern till sin rätt. Han varnade tidigt för den situation vi befinner oss i nu med energi, bränsle och ekonomi.
    Han tror inte på den klimathysteri som råder.
    Och covidvaccin. Kan tillägga att alla som blir sjuka nu i min bekantskapskrets är vaccinerade. De som liksom jag är ovaccinerade har klarat oss hittills.

   • Lars Bern tror inte på cancervården heller.

    Kan tillägga att jag och alla närstående plus alla bekanta vad jag vet är vaccinerade mot covid-19 och ingen har varit sjuk.

    2
    2
  • Låt dig inte luras av den ryska propagandan. Riktigt är att väst förlorar på kriget i Ukraina. Förlusten beräknas till max. 2% an BNP. Ryssland däremot kommer förlora minst 50% av deras BNP.

   11
   14
 3. Frågan är vad de ska strida med? Ryssland beräknades ha 3.500 stridsvagnar innan kriget startades. Nu beräknas Ryssland ha 1.500 stridsvagnar kvar. Det enda Ryssland inte förlorat mycket av i kriget är flottan och jaktflyget.

  16
  8

Kommentera