De rödbruna måste bytas ut

VALET 2022. Migrationsverket larmar i en ny rapport om omfattande fusk med studentvisum för att ta sig till Sverige. Det är bara ett i raden av exempel på hur regeringen har tappat kontrollen på centrala områden, skriver Anna Dahlberg på Expressen.

Rapporten heter ”Missbruk av uppehållstillstånd för studier” och skickades ut internt i förra veckan. Migrationsverket har fokuserat på en av de största internationella studentgrupperna i Sverige, nämligen pakistanier. Vid ett stickprov visar det sig att hela 72 procent av pakistanierna som beviljades uppehållstillstånd för studier i Sverige hoppade av sin utbildning.

I många fall bor ”studenterna” inte ens i närheten av de högskolor och universitet som de är antagna hos. Vid Linnéuniversitet bor exempelvis bara 6 respektive 14 procent i studieorterna Kalmar och Växjö . Majoriteten har i stället bosatt sig i Stockholm och Malmö.

Det är uppenbart att uppehållstillstånden för studier används som ett medel för att komma till Sverige i syfte att arbeta, företrädelsevis inom restaurangbranschen där migranterna riskerar att utnyttjas, noterar myndigheten.

Det finns till och med pakistanska rekryteringsagenter som öppet saluför fördelarna som Sverige erbjuder.

Migrationsverkets slutsats är att missbruket har två huvudorsaker. Den första är att Sverige sticker ut i Europa genom att tillåta obegränsat arbete vid sidan av studierna liksom möjligheten att ansöka om ett arbetstillstånd efter bara en termins studier (så kallat spårbyte).

Den andra förklaringen är att mindre nogräknade högskolor och universitet drar in stora belopp på terminsavgifterna från de utländska studenterna. Det finns ett överutbud på studieplatser för internationella studenter och det ställs låga språkkrav, konstaterar Migrationsverket:

”Sammantaget finns alltså incitament för lärosätena att ta emot utländska studenter utan att ställa särskilt höga krav”, står det i rapporten.

Bara mellan januari och juli i år har 9 391 uppehållstillstånd för studier beviljats. Hur många av dessa studenter åker i stället runt som matbud i Stockholm om dagarna eller jobbar svart i något restaurangkök? Ingen vet.

Detta missbruk är bara det senaste exemplet i mängden. Genom åren har det skrivits om assistansbedrägerier liksom fusket med falska identiteter, arbetstillstånd och folkbokföringen med mera.

Det tar aldrig slut. Och att döma av hur lite som har hänt är viljan att på allvar ta itu med problemen begränsad.

Valet den 11 september handlar om huruvida Sverige ska ta tillbaka kontrollen över samhällsutvecklingen på centrala områden eller låta den fortgå som nu – som en långsam pyspunka.

Låt oss börja med invandringen. Även Magdalena Andersson (S) medger numera att Sverige har tagit emot långt fler människor än vi har klarat av att integrera. Denna integrationsskuld gör sig numera påmind på nästan alla politikområden – från skolan och brottsligheten till bostadsbristen.

Ingen har hittills presenterat en realistisk plan för hur Sverige ska få bukt med problemen. Den hagelsvärm av förslag som presenteras i valrörelsen är i sig ett erkännande av detta faktum.

Den enda rimliga slutsatsen borde vara att vi inte kan fortsätta att fylla på utanförskapsområdena och skuggsamhället. Men invandringen till Sverige ligger tvärtom kvar på historiskt höga nivåer (även om man räknar bort flyktingarna från Ukraina).

Läs hela Anna Dahlbergs krönika på Expressen…

-Pettersson säger att Anna Dahlberg har under de senaste åren skrivit en hel del vettigt men hon är medskyldig till att Sverige har blivit som det blivit och vad jag vet har hon aldrig bett om ursäkt.

En löpsedel publicerad valdagen den 19 september 2010 som Anna Dahlberg låg bakom.

Valet den 11 september handlar om Sverige ska ta tillbaka kontrollen över samhällsutvecklingen på centrala områden eller låta den fortgå som nu.

Låt oss börja med invandringen. Även Magdalena Andersson (S) medger numera att Sverige har tagit emot långt fler människor än vi har klarat av att integrera. Denna integrationsskuld gör sig numera påmind på nästan alla politikområden – från skolan och brottsligheten till bostadsbristen.

S-regeringen ljuger och pratar om invandring på EU:s mininivå och den enda rimliga slutsatsen borde vara att vi inte kan fortsätta att fylla på utanförskapsområdena och skuggsamhället. Men invandringen till Sverige ligger tvärtom kvar på historiskt höga nivåer (även om man räknar bort flyktingarna från Ukraina).

Sverige skiljer ut sig på flera sätt genom mycket generösa villkor för lågkvalificerad arbetskraftsinvandring och studenter från tredje världen, störst mottagande av kvotflyktingar i världen per capita, förhållandevis låga krav för medborgarskap med mera.

Det är långt ifrån någon europeisk miniminivå, som det ofta påstås i debatten.

Migrationspolitiken måste stramas åt på riktigt. Här kan Sverigedemokraterna göra skillnad på riktigt i eller utanför en borgerlig regering.

På samma sätt kan en ny regering inleda en offensiv mot gängbrottsligheten av ett slag som vi hittills inte har varit i närheten av. Vi kan inte ha en situation där kvinnor och barn skjuts av misstag på köpcentrum och lekplatser.

Efter åtta år med de rödbruna vid makten har vi fått rekord i dödsskjutningar och en havererad energipolitik. Regeringskriserna har avlöst varandra och budgetar har fallit. Nu ber S på nytt om väljarnas förtroende: Ni kan lita på oss, lyder budskapet. Men vänsterblocket har inget gemensamt politiskt projekt och ingen plan för hur de ska komma överens om någonting. En-regering som bakbinds av avtal med C, V och MP kommer aldrig att kunna kraftsamla mot något på det sätt som krävs.

Den snälla beskrivningen av Socialdemokraterna är att de hade fel om kärnkraften, alliansfriheten, migrationen och gängbrottsligheten. Så sent som på S-kongressen i november 2021 hamrade partiet på med sina nej-budskap till Nato och ny kärnkraft.

Ett alternativ med SD, M, KD och L borde kunna enas om gängbrottsligheten, kärnkraften, migrationen och försvaret. Valet den 11 september borde vara enkelt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “De rödbruna måste bytas ut

 1. Om det bor 1000 av ett slag i ett område, och 100 av ett annat slag, så kan man förändra balansen och utrota ena gruppen människor på 2 sätt!

  Antingen gör man som Hitler, och tar kål på 990 av den största gruppen, så att den mindre får total dominans över återstoden, som Hitler avskyvärt gjorde med koncentrationslägret.

  Eller så kan man göra som sossarna lika avskyvärt gör. En s k bakvänd utrotning. D v s, man fyller på den mindre gruppen med 9900, så den blir i majoritet.

  Effekten blir det samma, man har förändrat balansen, så att den tidigare mindre gruppen blir 10% större än den tidigare större gruppen, som förut var 10% större än den då mindre.

  UTROTNING HAR ALLTSÅ SKETT, OCH MAKTBALANSEN ÄR TOTALT ÄNDRAD TILL SIN MOTSATS!!! I BÅDA FALLEN!!!

  Exempel??? Se Libanon!!!

 2. Sista kapitlet SVERIGE är nu fullbordat. Ingen koll på något. Allt flyter. De som borde göra något gömmer sig bakom andra. Ingen tar ansvar.

  Snart finns inga svenskar kvar. Och vem skall då betala för allah dysfunktionella socio-kulturella som lever med sina stenålders ideal.

  16
 3. De riskerar att utnyttjas. De jobbar svart och restaurangerna undviker moms, sociala avgifter och skatt!

  Alla branscher som invandrare dras till är svart sektor!

  30
  2
 4. Hur många 10 000 tals
  personer har vi i Sverige?
  Falska studenter, illegala, de
  som biter sig fast i ständiga
  överklagande.. etc etc.
  150 000, 200 000?Ingen har
  koll, allraminst myndigheterna. Resultatet ser vi dagligen,t.o.m eliten
  börjar motvilligt erkänna den allvarliga situationen.
  Inte VP, som självklart tycker invandringen ska öka..Arma land.

  41
 5. Sveriges förfall på senare år är förskräckligt.
  Börjar kännas som på Palmes tid.
  Endast socialfall och bidragstagare får det
  att gå runt.
  Vi behöver nytt ledarskap i Sverige men
  det kommer ta lång tid att städa upp efter
  denna eländets era.
  Invandrarkriget verka bara eskalera dag
  efter dag.
  Och Stenevi och Bolund sitter och funderar hur dom ska göra det än jävligare för folk på landsbygden och pensionärer.
  Terrorgruppen Miljöpartiet verkar inte känna någon som helst empati med skötsamma människor iallafall.
  Bygg stadsnära vindkraft så är problemet med dyrbar överföring löst.
  2-4000 verk runt Stockholm och Malmö
  Göteborg hela Gärdet är tomt exempelvis.

  37
 6. Lika illa med åldringsvården i sossestyrda kommuner .
  Gamlingarna får ligga i sin egen skit .
  Det och den orättfärdiga höjningen av garantipensionen för alla som inte bidragit till välfärden är skäl nog för att byta regering .
  Och då har jag inte nämnt sjukvården , skolan , polisen , passen , energin , inflationen , välfärdsmyglet .mm,mm
  Ministrarnas arrogans mot etniska Svenskar .
  Rösta rätt , inte rött .

  51
 7. Det räcker inte att bara byta ut Regeringen det måste också bytas “myndighetsstyre” i hela landet för att Sverige skall kunna korrigera sig till hyfsat normalt tillstånd !

  49
  • Jo, socialdemokratin lever kvar i sin grund, även om vi får nytt styre. Som det gamla kommunistiska systemet som levde kvar, och stoppade upp framåtskridandet, trots att regimen hade fallit. Samma sak kommer det att vara i Sverige, så länge man inte gör upp med sosse-etablissemanget, och revolutionerar systemet!

 8. Är det till sånt här man har betalat skatt i över 40 år? Jag trodde att det skulle skapa ett bra liv för barn och barnbarn.

  61
  • Det står ca 5 pakistanier i varje gathörn och väntar på att få köra hem matlådor . Misstänker att deras mopeder är betalda av oss.
   Står säkert 50 mopeder vid odenplan och skräpar

   38

Kommentera