Våld och makt – Om socioekonomi och socialdemokrati

BROTTSLIGHET. Gängmord i Skånes största shoppingcenter. – misstänks ha begåtts av en femtonårig pojke. Denna formulering innehåller så många extrema komponenter att de förtjänar individuell uppmärksamhet: Gängmord. Genom eldgivning. På ett shoppingcenter – under rusningstid.

En person är död. En förbipasserande kvinna är allvarligt skadad. Och den misstänkte gärningsmannen är en 15-åring.

Detta var Sveriges 45 dödsskjutning i år – lika många som hela förra året, redan i augusti. Innan denna video han klippas klart hade siffran ökat till 47. 2022 kommer att bli det värsta året någonsin. Sverige sticker ut, och det ser väldigt illa ut.

Vad säger detta om Sveriges tillstånd? Hur blev det så här? Och vad kan man göra åt det – bortom floskler om att vända på stenar?

Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i veckans video om VÅLD och MAKT.

Källor:

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Våld och makt – Om socioekonomi och socialdemokrati

 1. Tar vi ”kulturer” från MENA till Sverige så blir Sverige som ett land i MENA. Kaos, korruption, pågående klankrig mm.

  Shit Hole Countries !

 2. Socio-kulturella beteenden ändras INTE genom svensk förskola eller fler fritidsgårdar.

  Endast utvisning skrämmer och då för hela familjen.

  20
 3. För några år sen skulle alla 40-åriga busar utge sig för att bara vara 17, för att hamna på rätt sida om det juridiska ålders-strecket. Nu har dom gått ett steg längre och förflyttat samma gräns till 15 eller tom. 13 år. Bara att konstatera att man tydligen blir allt yngre ju äldre man blir…

  21
 4. Det är första gången jag sett en så skäggig 15-åring. Verkar vara någon konstig genetisk avart som har så välutvecklat skägg vid så unga år. Har varit i många länder, men aldrig mött en 15-åring med sånt skägg.

  40
  2
  • Bosse.
   Inte undra på att de kallas skäggbarn, det är ju baaaarn som kärringen sa.
   Bara att gjuta in och glömma bort, familjen med(om det finns någon, med bidrag självklart).
   Fort innan cementa läggs ner.

   11

Kommentera