Ett avtal kommer inte hindra mullornas kärnvapen

av Majid Rafizadeh

Bidenadministrationen har lagt allt sitt politiska kapital på att återuppföra kärnvapenavtalet – antagligen för att vidmakthålla idén om att ett kärnvapenavtal med den iranska regimen kommer att hindra Teheran från att erhålla kärnvapen. Tyvärr är det skrattretande att tro att de regerande mullorna i Iran kommer att avstanna sina kärnvapenframsteg med hjälp av ett avtal.

Att tro att de regerande mullorna i Iran ska avstanna sina kärnvapenframsteg med hjälp av ett avtal är skrattretande. Kärnvapenavtalet från 2015 krävde att kärnan i kärnvapenreaktorn Arak skulle fyllas med betong och inaktiveras. När han fick frågan om filmklippet som visade hur betong hälldes i reaktorns rör för att blockera dem svarade Ali Akbar Salehi, tidigare chef för Atomic Energy Organization of Iran: “Inte de rör du ser här. Vi hade köpt liknande rör, men jag kunde inte berätta det då … Vi behövde vara smarta.” På bilden: Salehi talar vid kärnkraftsreaktorn Bushehr, den 10 november 2019. (Foto av Atta Kenare/AFP via Getty Images)

Den iranska regimen har till och med skrutit om sin sluga politik av att förvilla och vilseleda det internationella samhället under det tidigare kärnvapenavtalet. Ett av villkoren för kärnvapenavtalet 2015, till exempel, var att kärnan av kärnvapenreaktorn Arak skulle fyllas med betong och inaktiveras. Iran hävdade, enligt landets farsiska nyhetsbyrå, att man hade hällt i betongen och förstört reaktorns kärna. USA:s statsdepartement, under Obama-Bidenadministrationen, bekräftade också detta.

Läs vidare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Ett avtal kommer inte hindra mullornas kärnvapen

 1. Israel kommer nog att stoppa mullornas försök.
  De har redan provflygit med sina nya F35 över Iran utan att de blev upptäckta

  12
  2
 2. Taqiyya = ljug så mycket du vill för att främja saken och dig själv.

  Kitman = Hemlighållande, tvetydiga uttalanden, religiöst (politiskt) kamouflage, för att dölja verkliga meningen.

  16

Kommentera