”Ryssland ljuger om långsam offensiv”

UKRAINA. Den ryske försvarsministern Sergej Sjojgus påståenden om att Ryssland avsiktligt håller ner hastigheten i sin offensiv i Ukraina för att skona civila liv är nästan säkert en lögn, säger det brittiska försvarsdepartementet i sin dagliga underrättelserapport.

Sergej SjojguS

Rysslands offensiv har istället gått i stå på grund av dåliga insatser från den ryska militären och kraftfullt ukrainskt motstånd, skriver departementet. Ryssland verkar ha avskedat minst sex generaler på grund av den låga hastigheten i framryckningarna.

Departementet påpekar också att Ryssland inte tvekar att slå till på ett sätt som dödar civila när Moskva tycker sig se en militär fördel med det.

-Pettersson är inte förvånad. Ryssland ljuger alltid och bryter alla avtal som finns…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “”Ryssland ljuger om långsam offensiv”

 1. En otroligt genomskinlig lögn från ryssen. Löjligt och tillsammans med vetskapen om att ryssdjävlarna i princip, alltid ljuger, så framstår uttalandet som desperat.
  Redan en månad, efter ryssens överfall på Ukraina, stod det klart, att ryska krigsmakten var Potemkinkulisser och kriget skulle förloras.
  ”Överste Rysstroll” får snart gå en påfyllnadskurs, för att få friska argument, till sina skrattretande sjuka inlägg.

  9
  9
 2. Såklart kommunisterna ljuger, deras armé är relativt snart både tekniskt- och moraliskt slutkörd. Hoppas på samma öde för fascisterna på denna blogg.

  13
  10
   • Håkan, det är inga liberaler som styr i Ryssland. Det är en diktator. Duman kontrolleras av Putins vapendragare Dmitrij Medvedev som är ledare för det största partiet.

 3. Kommunismen bygger alltid på löngner till folket Putin är nog den värsta löngnaren….

  17
  11
 4. Nu är det ryska trollet i farten igen!
  Vad i hela friden skulle britterna ha för anledning att ljuga i denna sak???

  19
  13
 5. Varför rapporterar du om brittiska försvarsdepartementets dagliga rapporter?
  De ljuger ju mycket mer än vad den ryska militärledningen gör i sina rapporter och dessutom spekulerar de hej vilt.

  41
  26
  • Det brittiska och amerikanska underrättelsetjänsterna har rapporterat om kriget hittills har varit riktigt i stora drag. Det kan man inte säga om deras ryska motsvarigheter.

   Gillar du inte det vi skriver på bloggen så finns det andra bloggar och möjlighet att starta en egen.

   23
   29
   • Sanningshalten i den brittiska underrättelsetjänstens rapporter ligger nu på samma nivå som de gjorde när Blair höll på och hetsade igång Irak-kriget.

   • Irakkriget behövdes. Saddam hade startat krig mot Kurderna, Iran och Kuwait med miljoner döda som följd. Saddam använde bland annat senapsgas. Det var bra att han stoppades. Mindre bra att det inte fanns någon bra ersättare.

    Det Brittiska underrättelsetjänsten offentliggör är ungefär hundra gånger bättre än den ryska informationen.

    Du vet väl att enligt Ryssland skulle det inte bli någon invasion. När det sedan blev det skulle Ukraina “befrias” på 4 dagar när inte det fungerade blev det inget krig utan en speciell militär operation.

  • Jo, men här har Putin rätt.
   En atombomb över Kiev kunde ändra mycket , men hade kostat många civila liv ?

   7
   7

Kommentera