Annie Lööf har tilldelats biträde efter mordet i Almedalen

TERRORISM. Centerledaren Annie Lööf har fått ett målsägandebiträde i utredningen av mordet på Ing-Marie Wieselgrund under Almedalsveckan i Visby, enligt Sveriges Radio.

Annie Lööf. Centerpartiet. Pressbild

Lööf skulle hålla en pressträff på en terrass nära platsen där Wieselgren mördades. Gotlands tingsrätt har nu tilldelat Lööf ett målsägandebiträde, vilket bekräftas av C-ledaren i ett inlägg på Facebook.

”Det är klart att det är omskakande och att det påverkar mig. Men hatet får inte vinna.”

-Pettersson tror att eftersom Annie Lööf tilldelats ett målsägandebiträde så är hon inblandad på något sätt. Var hon Engströms tilltänkta offer? Inga andra politiker är tilldelade biträde.

Engström har erkänt ansvar för mordet på Wieselgren och för förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord.

***

TIDIGARE 2022-08-22. Theodor Engström har erkänt terrorbrott

TERRORISM. Theodor Engström som är häktad misstänkt för mordet på Ing-Marie Wieselgren i Visby har medget terroristbrott, säger Engströms advokat till Hela Gotland, bakom betalvägg.

Theodor Engström. Foto: Expo

Under omhäktningsförhandlingarna i dag har det beslutats att Engström ska vara fortsatt häktad. Engström hade själv inga invändningar mot att fortsatt vara häktad och uppges vilja få rättegången avklarad.

Min klient underkastar sig numera ansvar för terroristbrott och förberedelse till terroristbrott, därav har han inget att erinra mot att han ska vara fortsatt häktad i avvaktan på att åtal ska väckas, sa Engströms advokat Staffan Fredriksson i tingsrätten i dag enligt Hela Gotland.

Den rättspsykiatriska undersökning som genomförts har visat att Theodor Engström var påverkad av en allvarlig psykisk sjukdom då dådet genomfördes. Han ska även ha haft samma störning när undersökningen gjordes.

-Pettersson undrar vad terroristbrottet kan bestå av. Knappast mordet på Ing-Marie Wieselgren. Det måste vara något betydligt värre, muslimer som försökte mörda poliser vid koranupploppen åtalas inte för terror.

Ett terroristbrott är ett brott som begås med syftet att skrämma befolkningen eller en grupp människor. För att en gärning ska anses vara ett terroristbrott ska den allvarligt kunna skada till exempel en stat och kunna utgöra en svår påfrestning på samhället.

Källa: Brottsoffermyndigheten

***

TIDIGARE 2022-07-22. Theodor Engström häktas även för terrorbrott

TERRORISM. Theodor Engström, 32, häktas misstänkt för terroristbrott efter mordet på psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren i Visby.

Engström är sedan tidigare häktad misstänkt för mord. Nu är rubriceringarna misstänkt terroristbrott genom mord och förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord. Att Säpo tagit över utredningen blev känt den 11 juli.

Dådet inträffade under Almedalsveckan.

Pressmeddelande

***

TIDIGARE 2022-07-15. Theodor Engströms syfte var att skada Sverige

TERRORISM. Theodor Engström som erkänt mordet på Ing-Marie Wieselgren ville skada den svenska staten, uppger åklagare Henrik Olin till Expressen.

Theodor Engström, misstänkt för terroristbrott och mord på Ing-Marie Wieselgren i Visby

Därför är han misstänkt för terrorbrott genom mord.
– Det faktum att den tillkommande brottsmisstanken finns, handlar inte om brottet mot Ing-Marie Wieselgren, utan andra tilltänkta mål, säger han till tidningen.

Åklagaren tonar samtidigt ner Engströms koppling till den nazistiska organisationen NMR.

Åklagaren säger att NMR inte ligger bakom att knivattacken i Visby den 6 juli klassas som terrorbrott av Säpo.

-Pettersson har svårt att tänka sig att detta mord är ett terrorbrott medan koranupploppen inte är det…

Korankravallerna i april 2022 klassas inte som terrorbrott trots hundratals skadade poliser.

***

TIDIGARE 2022-07-12. Theodor Engström misstänks för terrorism i Visby

TERRORISM. Brottsmisstankarna mot Theodor Engström som är häktad misstänkt för mord i Visby den 6 juli har ändrats till terroristbrott genom mord. Personen misstänks även för förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord.

Det finns ingen ytterligare misstänkt i ärendet utöver den häktade 32-åringen.

Säkerhetspolisen kommer att bedriva förundersökningen under ledning av åklagare på Riksenheten för säkerhetsmål. Säkerhetspolisen har och fortsätter att arbeta nära tillsammans med Polismyndigheten.

Kammaråklagare Henrik Olin är förundersökningsledare.

***

TIDIGARE 2022-07-07. Theodor Engström har erkänt mordet i Visby

BROTTSLIGHET. Psykisk ohälsa tros ligga bakom mordet på psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren i Visby igår, uppger kammaråklagare Petra Götell på en pressträff. Den 33-åring, Theodor Engström, som erkänt dådet, lider själv av psykisk ohälsa och har uppgett i förhör att hans attack var riktad mot psykiatrin.

Vi bedömer att den avlidna kvinnan var gärningsmannens tilltänkta mål och att det kan bero på hennes offentliga profil och långvariga engagemang i frågor om psykiatrin i Sverige, säger kammaråklagare Petra Götell.

Mannens engagemang i nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen, som flera medier rapporterat om, har enligt åklagarens bedömning inget med gärningen att göra.

Det är inget vi sett.

Polisen tror att mannen var narkotikapåverkad när han knivstack Wieselgren. Åklagaren kommer att begära mannen häktad under eftermiddagen.

Ing-Marie Wieselgren

Målnummer i Gotlands tingsrätt: B 808-22.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Annie Lööf har tilldelats biträde efter mordet i Almedalen

 1. Jag har full förståelse för om våra politiker i 7 klövern blir mordhotade, som dom har förstört det här landet. Tycker snarare att det är konstigt att inte någon av Reinfeldt eller Löfvén har blivit skjuten.

 2. Tala om extremister! Där har vi en som vill vrida sig själv runt sitt eget nav, så hårt att giftekrarna smäller likt en bomb!

  5
  1
 3. Det ser ut som om CP:s siffror ska bättras på med lite tyck syn om.
  Jag tycker att det är en hel del som är konstigt här.

  10
  1
 4. En intressant sak kring detta är att Jimmie Åkesson intervjuades av Expressen ca 50 meter ifrån där Wieselgren senare mördades, jag bevittnade då på plats själv intervjun med Åkesson vilken stördes av en gapande komiker vid namn Peter Wahlbeck, han fördes dock bort av ordningspersonal. Kort efter detta avbröts intervjun med Jimmie var på han tätt följd av livvakter gick upp mot det torg där mordet ngn halvtimma senare ägde rum. Jag passerade själv denna plats på min väg för att lyssna på intervjun med Åkesson. Jag minns då att jag till en kompis sa något i stil med, -Hur faen ska eventuella livvakter kunna skydda någon i detta folkhav och alla smala gränder!?
  Bevisligen så gick det ju tyvärr inte heller!
  Om sedan Annie Lööf verkligen var ett mål för psykopaten finner i alla fall jag som lite märkligt, för varför då först begå illdåd nr 1 och hugga ner en helt annan person då detta per automatik omöjliggjorde illdåd nr 2?

  16
  1
 5. Varför släpps nyheten om Annie just nu ? Samtidigt som förtidsröstningen inleds. Fiskar man möjligen efter sympati-röster ? Och varför dödades den andra kvinnan om nu Annie var målet ? Låter lite som “Tomas Kvick-svammel”.

  37
  2
 6. Hon bör tilldelas en personlig assistent också när de är i gång, och en kurs för 3-åringar i “hur man svarar på frågor” då lövskan aldrig svarar på en fråga.

  40
  1
 7. Pettersson: “Var hon Engströms tilltänkta offer?“
  Enl. senaste nyhetssändning är de nu konstaterat att Annie Lööf var det tilltänkta offret. Så lita på att det kommer skrivas om det framöver.

  26
 8. Skulle kunna skriva vad jag tänker om Annie Lööfs roll i det hela, men jag gör inte det. Det hade blivit för grovt!

  42
  1
  • Hur kom åklagaren fram till den här slutsatsen?
   Varför mördade Theodor Engström Ing-Marie Wieselgren i Visby när målet var Annie Lööf?
   Han är dessutom misstänkt för terroristbrott.

   Det ligger en hel kennel begraven i det här brottsmålet.

   47
   2
   • Terrorism (från latin terror ‘rädsla, fruktan’) avser det systematiska användandet av våld eller förstörelse, särskilt mot civila mål, för att med hjälp av rädsla tvinga fram politiska förändringar. (Wikipedia)

    Det är vad sjuklövern, inklusive Annie Lööf, sysslat med de senaste 25 åren. Inte våld och förstörelse, det har “arbetskraftsinvandringen” ordnat å deras vägnar. Däremot har jag svårt att se hur Theodor Engström uppfyller rekvisiten genom i knivmord på ett torg medan två tjog skjutningar med dödlig utgång inte gör det.

    20

Kommentera