Två till kriminella muslimer åtalas för koranupploppen

TERRORISM. Åklagare har i dag väckt åtal mot två män som är häktade misstänkta för bland annat grovt sabotage mot blåljusverksamhet i samband med det s.k. koranupploppen under påsken i Norrköping. Dagens åtal rör händelser både under skärtorsdagen och påskdagen.

Jeander

Min främsta bevisning är även i detta åtal ett omfattande filmmaterial som jag menar tydligt visar hur aktiva de åtalade varit genom att bland annat kasta stenar mot både räddningstjänstens fordon och personal och även emot poliser. Blåljuspersonalen har utsatts för en uppenbar livsfara genom de åtalades hänsynslösa agerande, säger kammaråklagare Thomas Ramstedt vid Åklagarkammaren i Norrköping.

I samband med upploppen i Norrköping under påskhelgen fick Polisregion Öst stöd från Deltagrupper från Stockholm. Under den pågående rättegången i Norrköpings tingsrätt vittnade de om att de aldrig varit med om något liknande under sina år inom Polismyndigheten.

De har varit med att hantera demonstrationer, Göteborgskravallerna, fotbollsmatcher m.fl. men aldrig mötts av det fruktansvärda hat och våld de utsattes för i Norrköping. Arbetet med att få fler personer lagförda för sin delaktighet i blåljussabotaget i Norrköping under påskhelgen fortsätter i högt tempo. För stunden har vi identifierat ett femtiotal personer från upploppen, säger Jan Staaf, utredningsledare på polisen i ärendet.

Förhandlingen som rör den tidigare åtalade häktade mannen avslutas i morgon den 26 augusti. Tid för huvudförhandlingen för de personer som åtalats i dag kommer att bestämmas senare av Norrköpings tingsrätt.

Målnummer i Norrköpings tingsrätt: B 1278–22.

De åtalade är:

  • Hussein Alhelou, född 2001, medborgare i Syrien och Sverige. Hussein misstänks för grovmisshandel och grovt sabotage mot blåljusverksamhet.
  • Mohammed, Yaqoob, född 1999, misstänks för grovt sabotage mot blåljusverksamhet.

-Pettersson säger att i straffskalan för ”grovt sabotage mot blåljusverksamhet” finns livstids fängelse. Eftersom polisen säger ”De har varit med att hantera demonstrationer, Göteborgskravallerna, fotbollsmatcher m.fl. men aldrig mötts av det fruktansvärda hat och våld de utsattes för i Norrköping”, så borde det bli ett rejält antal år i fängelse.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Två till kriminella muslimer åtalas för koranupploppen

Kommentera