Japan kommer att starta flera inaktiva kärnkraftverk

KÄRNKRAFT. Japan återstartar kärnkraftverk som varit inaktiva de senaste åren och ser även över möjligheterna för att utveckla nästa generations reaktorer. Det sa premiärminister Fumio Kishida under måndagen, enligt Reuters.

Fukushima kärnkraftverk

Anledningen till återstarten och det nyvunna intresset för kärnkraften är landets skyhöga energipriser på grund av kriget i Ukraina, vilket tvingat fram en attitydförändring i opinionen gentemot kärnkraften.

Japan har haft de flesta av sina kärnkraftverk på tomgång under de senaste tio åren sedan härdsmältan i Fukushima 2011.

Det här är det första steget mot en normalisering av Japans energipolitik, säger Jun Arima, en projektprofessor vid Tokyos universitet, enligt nyhetsbyrån.

Japan har för närvarande sju reaktorer i drift.

-Pettersson konstaterar att Japan var lite smartare än Sverige. De har haft kärnkraftverken på tomgång och kan enkelt starta upp dem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Japan kommer att starta flera inaktiva kärnkraftverk

  1. Ändra Svenska lagen så att en ”permanent avställd” reaktor kan återstartas igen. I dagens läge bör det finnas majoritet i riksdagen för ett sådant beslut.

    17
  2. Sent ska syndaren vakna. Men det är inte syndarna som står för notan utan folken i länderna som haft den stora oturen att råka ut för dem. Alla dessa miljarder till absolut ingen nytta bara för att vissa inte har förstånd nog att begripa ett smack.

    21

Kommentera