Två norska medborgare döda i terrorattack

ISLAM. Minst 21 personer mördades i en terrorattack mot Hayat Hotell i Somalias huvudstad Mogadishu på fredagen och lördagen. Nu bekräftar norska utrikesdepartementet för VG att två av de döda var norska medborgare.

Hayat Hotell i Mogadishu, Somalia

Det rör sig om två män i 50-årsåldern. – Vi undersöker också om norska medborgare kan vara skadade i attacken, säger Ragnhild Håland Simenstad, kommunikationsrådgivaren vid norska UD, till tidningen.

Ledningen för en moské i Oslo uppger för VG att männen var medlemmar i deras församling, och att båda var skrivna i den norska huvudstaden.

Den islamistiska terrororganisationen al-Shabaab, som har kopplingar till al-Qaida, har tagit på sig attacken i Mogadishu.

De beväpnade terroristerna belägrade hotellet i över 30 timmar innan den somaliska militären tog kontroll över situationen.

Utöver de 21 bekräftat döda ska ytterligare 117 personer skadats i dådet.

-Pettersson säger att de två norska medborgarna var somalier som var hemma och hälsade på…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Två norska medborgare döda i terrorattack

  1. Se, det går alldeles utmärkt att leva och bo i Somalia. Det är inte farligare där än i Malmö. Dags att returnera alla somalier till Somalia, de behövs för att bygga upp landet igen och de har feta, välnärda, utbildade ungar som orkar jobba hårt med sig.

Kommentera