Lorentz Tovatt ber Pågen om ursäkt

VALET 2022. Miljöpartiets klimat- och energipolitiske talesperson, Lorentz Tovatt, skriver på Twitter att han ber om ursäkt för att han uppmanade till en bojkott av brödtillverkaren Pågen.

”Som politiker ska jag ägna mig åt att stifta lagar mot sådant och inte kampanja mot enskilda företag. Det var fel av mig, ber om ursäkt”, skriver Tovatt.

I förra veckan uppmanade Tovatt till en bojkott av Pågen och hävdade att brödföretaget bland annat sysslade med greenwashing och politiskt fulspel för att de klagade på elpriserna.

Tweeten orsakade en stor debatt på Twitter och flera började i stället uppmana till stödköp av bröd från Pågen.

-Pettersson säger att det finns mycket annat Lorentz Tovatt borde be om ursäkt för. Bland annat ett förstört elsystem, så bojkotta Miljöpartiet…

Bojkotta Miljöpartiet

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Lorentz Tovatt ber Pågen om ursäkt

 1. Denne yngling borde be om ursäkt både för sin egen existens och det parti han representerar!
  Tilläggas kan att medlemmarna i ett parti som MP har ju överhuvudtaget ingen vare sig förståelse eller kunskap om företag eller dessas funktion och villkor i samhället!

 2. Det måste i så fall varit någon från deras hjälpröstare i S, om det finns någon
  vettig sådan där,? För i hans eget parti är 100% likadana som LORENTZ,
  och utan sossarnas hjälpröster hamnar MP där dom egentligen hör hemma,
  utanför Riksdagen !

  18
 3. Miljöpartister blir aldrig bättre än Tovatt.
  Andra växer upp när de skall försörja sig själv.

  38
 4. Det verkar som om någon “vuxen “har tagit gossen i örat.. Fler aktivistiskt lagda politiker som tillbringar mycket av sin arbetstid på twitter borde även dom lära sig hur man uppträder på sociala medier som riksdags och regeringspersoner…

  53
 5. Polarbröd är ett företag som har största delen av sin verksamhet i Älvsbyn som ligger i SE1 som hittills har haft tämligen normala elpriser. Men, “Hybrit Development AB är ett svenskt samriskföretag, som driver Hybritprojektet. Detta är ett svenskt industriprojekt i Norrbotten, som syftar till att utveckla produktionsteknik samt implementera den. Syftet är att väsentligt sänka koldioxidutsläpp vid tillverkning av stål genom att ersätta kol och koks med vätgas vid reduktion av järnmalm. Därmed ersätts den tidigare stålframställningsrestprodukten koldioxid med vatten. Ägare av företaget är SSAB, LKAB och Vattenfall. Initiativet till Hybritprojektet togs 2016.” (Wikipedia)

  Ständigt denna koldioxid. “Behovet av elenergi för Hybritprojektet har uppskattats vara 55 terawattimmar per år. Som jämförelse producerade 2020 all vattenkraft i Sverige 71 TWh el, kärnkraften 47 TWh och vindkraften 27 TWh.” (Wikipedia)

  Vi tar det igen; behovet av elenergi 55 TWh! Vattenkraft producerade 71 TWh 2020. Inte nog med att det blir elunderskott i SE1. Det kommer inte att finnas tillräckligt med el i SE2, SE3 och SE4. Ska vi räkna med utslagen industri och priser på 100 kr/kWh?

  47
 6. Först driva igenom avveckling av kraftverk och sedan håna dem som drabbas med armod och konkurs, Typisk politik från Miljöpartiet.

  73
  • Ja menman måste komma i håg att det faktiskt är regeringen som styr och har ansvaret!! Och det är ju då sossialdemokraterna Centerpartiet och Miljöpartiet som då regerar…och det parti som har största inflytandet det är Sossialdemokraterna! Och där ligger största ansvaret

 7. Tokvattidioten borde be om ursäkt för sin existens och försvinna genom
  förångning till en fis i rymden,vi får väl anse honom som rökt.

  67
 8. Han har troligen tagits i örat av någon som faktiskt vet hur en riksdagsman ska uppträda.

  Denna pajas borde inte komma undan så enkelt. Han sitter i riksdagen bland de 349 ledamöter som leder Sverige men verkar inte kvalificerad för uppgiften. Hoppas innerligt att han kastas ut efter valet.

  100

Kommentera