Rysk FN-diplomat ser ”inga möjligheter” för diplomatisk lösning

UKRAINA. Den ryske toppdiplomaten Gennadij Gatilov ser mörkt på möjligheterna för en diplomatisk lösning i Ukraina. Det säger han i en intervju med Financial Times.

Gennadij Gatilov

Just nu ser jag ingen möjlighet för diplomatiska kontakter. Och ju längre konflikten pågår, desto svårare blir det att få en diplomatisk lösning, säger Gatilov, som är Rysslands ambassadör vid FN-kontoret i Genève.

Enligt Gatilov borde FN spela en större roll i försöken att få ett slut på konflikten. Han anklagar också USA och Nato för att pressa Ukraina att avstå förhandlingar.

Tidningen skriver att Gatilovs uttalande är nedslående för de förhandlare som hoppats på att det nyligen slutna avtalet om spannmålsexporten ska kunna leda till bredare överenskommelser.

-Pettersson säger att vill inte Ryssland förhandla så går det att ge upp och åka hem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Rysk FN-diplomat ser ”inga möjligheter” för diplomatisk lösning

 1. Ja men det räcker ju inte att Ryssland drar sig tillbaka!!
  Ukriana behöver en buffert zon på ett antal mil..

  Sen är det så att troligen måste ukriana dela Ryssland i två en sibirisk del och en Moskva del ! Problemet med ryssla är att det är för stort och måste styckas upp i mindre länder..

  Man kan inte ha en stat som ständigt attakera sina grannar

  8
  2
 2. Det går inte att förhandla med människor(?), som alltid bryter överenskommelser. Ryssarnas ständiga upprepning om förhandlingar, är ett svaghetstecken. Deras anfallskrig har kört fast, reträtten närmar sig oavsett vad bloggens överlöpare tror.

  12
  3
 3. Enda rimliga är att Putte drar tillbaka alla ryska medborgare och krigsmateriel bakom 2013 års gränser.

  15
  3
 4. Det fascistiskt imperialistiska Ryssland har målat in sig i ett hörn. Enda utvägen ut verkar vara att Putin försvinner eller att väst ger upp allt stöd till Ukraina och på så vis vinner Putin. Vad som då kommer att hända är nog att fler stater kommer att “annekteras” för att skydda det ryska språket och ryska befolkningar. Precis som Hitler gjorde i Tjeckoslovakien och Österrike.

  Vilken typ av värld vill du leva i???

  18
  4
  • Trevligt att se att 2 st fascister har gjort tummen ned. Det förvånar mig inte. Stöveltramparna vädrar morgonluft när det nya “herrefolket ryssarna” visar sitt imperialistiska tryne. Tänk om det varit USA som visat samma imperialistiska ambitioner genom att försöka “avnazifiera” Kanada eller Mexiko. Då hade “södermalmarna + miljömupparna” stått i rader utanför ambassaden. Nu hör vi nada. Men som George Orwell sade “Nästa tids fascism kommer förklädd som anti-fascister”.

   10
   3
 5. Det blir mycket svårt med en diplomatisk lösning, det kanske de skulle tänkt på innan de började kriga.

  15
  3
  • Konsekvenstänket saknas ju hos ryssarna.
   1. Efter kriget så kommer ryssarna under flera decennier att vara Europas mest hatade folk .
   2.Från 1945 deporterades tysk befolkning från sina hemtrakter i öst och sydöst. Om rysk befolkning efter kriget skulle fördrivas från Ukraina, så skulle åtminstone inte jag tycka ett dugg synd om dem.

   6
   3
   • En bra idé kan att stänga all tillförser av mat, vatten, el, etc till Krim och när Krim tömts på befolkningen endast tillåta ukrainare att återvända.

    8
    3
   • Gammal rysk tradition då tsaren och Kreml aldrig litat på några andra än egentliga ryssar. Så de deporterade alltid ursprungsbefolkningen och satte in sina egna där istället. Det hände även svenskarna som bodde i svenska Baltikum och finnarna i de östra landsdelarna efter andra världskriget.

    8
    1

Kommentera