Barn fött i Sverige måste åka till Indien för att söka uppehållstillstånd

INVANDRING. Normalt kritiserar bloggen den alldeles för generösa migrationspolitiken, under tiden jan-juli 2022 beviljades 99.437 uppehållstillstånd i Sverige. Det är en rekordnivå trots att S-regeringen lovar att vi ska ligga på EU:s mininivå.

Forskaren Chaitanya Tellapragadas tio månader gamla dotter ska utvisas från Sverige. Orsaken? För att få uppehållstillstånd behöver hon söka det innan hon reser in i Sverige. Men hon är född här och har därmed aldrig rest in i landet. Nu kan familjen tvingas att leva isär. – Jag och min fru har båda uppehållstillstånd i Sverige och vi förstår inte varför vår dotter ska utvisas till Indien för att därifrån ansöka om ett uppehållstillstånd som hon redan uppfyller kraven för, säger Chaitanya Tellapragada, till tidningen Näringslivet.

Vi förstår inte varför vår dotter ska utvisas till Indien för att därifrån ansöka om ett uppehållstillstånd som hon redan uppfyller kraven för, säger Chaitanya Tellapragada. Bild: Centrum för rättvisa

Tellapragada kommer från Indien, men bor sedan fyra år i Stockholm, där han forskar inom klinisk bakteriologi på Karolinska institutet. Både han, hans fru, som är maskiningenjör, och deras äldsta dotter som är tre år gammal, har uppehållstillstånd.

När yngsta dottern föddes i oktober gjorde föräldrarna en ansökan om uppehållstillstånd även för henne. Men där tog det stopp. Beskedet från Migrationsverket var att flickan ska utvisas eftersom ansökan om uppehållstillstånd hade lämnats in ”efter inresan”. ”Att dottern är född här och därför inte gjort någon resa in i Sverige har Migrationsverket inte tagit hänsyn till”, skriver Centrum för rättvisa i ett uttalande.

-Pettersson säger att här har vi en välutbildad och skötsam familj, med arbete som betalar skatt och bidrar.

Mamma, pappa och syster har uppehållstillstånd. Flickans som föddes i Sverige i oktober har inte uppehållstillstånd, det måste sökas hemifrån innan hon reser in i landet trots att hon är född här.

Mamman som är maskiningenjör och den lilla flickan måste alltså resa till Indien för att söka uppehållstillstånd därifrån och invänta det vilket kan ta ett halvår eller mer. Mamman och lillan kommer alltså att vara skild från den övriga familjen den tiden.

Ansvarig är migrationsminister Anders Ygeman (S) och statsminister Magdalena Andersson (S).

-Pettersson menar att den som tolkar lagen på Migrationsverket borde få sparken, en person som är född här ska alltså söka uppehållstillstånd innan hon föddes. Några andra hinder finns inte.

Detta är samma Migrationsverk som släpper in hundratusentals människor som inte har sökt uppehållstillstånd i förväg och som dessutom ofta saknar giltiga ID-handlingar och asylskäl. Då är lagen “flexibel” och undantag hittas på löpande band.

Välutbildade forskare och ingenjörer är eftertraktade i Sverige och på andra håll.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Barn fött i Sverige måste åka till Indien för att söka uppehållstillstånd

 1. Solklar anledning. ALLA ICKE MUSLIMSKA MÄNNISKOR ÄR OVÄLKOMNA I SOSSESVERIGE, MEDAN MUSLIMER KAN KOMMA HUR SOM HELST! Det ligger inte i “kultur”-bytespolitikens intresse att ta in anpassningsbara, skötsamma, välutbildade människor. De kommer sannolikt inte att rösta S.

  Detta är ingen engångsföreteelse. För et par år sedan reste att ett etniskt svenskt gift par där kvinnan var gravid till Polen. Barnet kom dock för tidigt och föddes i Polen. När de återkommit, så utvisade myndigheterna mamman och barnet, då barnet saknade svenskt pass. Polen följde EU-reglerna och gav inget pass eftersom enligt reglerna barnet skulle vara svensk medborgare. Det blev medialt liv och myndigheterna gav med sig inför utsikten att ställas inför EU-domstolen.

  I de flesta fall kan svenska sossemyndigheter uppenbart olagligt köra över individer utan att de kommer till tals, mest för att tjänstemanna-ansvar är borttaget.

  28
  • Till Roland Salomonsson och Er andra.

   Läs i lagen, Brottsbalken Kap 20 och konstatera att Tjänstefel finns.
   Intressant är att ”uppsåt” inte behöver visas.

   Tjänsteansvaret återkom 1989. Sex års fängelse kan dömas.
   / MVH / J.

   11
   • Jomän Pettersson!

    Brottsbalken Kap 20 om Tjänstefel fungerar i praktiken när någon åklagare behagar att utreda brotten.
    Att åklagare sällan utreder brott begångna av Sveriges Offentliga Makt (=myndigheterna) anser jag bero på korruption i det så kallade rättsväsendet.

    Ett problem i sammanhanget är också att Svenskar i allmänhet vägrar polisanmäla brott som begås av Sveriges Offentliga Makt (=myndigheterna).

    Jag undrar om inte Pettersson skrev om en ambassadtjänsteman, som var en kvinna, som dömdes till ett års fängelse år 2021.
    Vänligen.
    Tomas.

   • Tjänsteansvaret är delvis återställt. Tidigare kunde du även ställas till svars för lättja och inkompetens. För många sossar i offentlig skulle ryka då.

 2. Undra varför man plötsligt är så hård? Vill man samla bonuspoäng så att man slipper mer tapp till SD? Hade varit spännande om man var lika hård mot folk från MENA. Men dessa är ju framtida kärnväljare så dessa underlättar vi så långt det bara är möjligt för att maximera denna grupp. Ukrainska ortodoxa välutbildade flyktingar – nej de vill inte PK-vänstern ha. Ensamkommande analfabeter och pojkar i 30-årsåldern däremot. Bjud dem på saft & bulle!

  26
  1
 3. Det är något fel här alla som föds i Sverige blir automatiskt svenska medborgare. Sen innebära det ju att svenska föräldrar utanför Sverige som föder oftast får landets medborskap!! ? Och oftast slutar det med att barnet får dubbelt medborgarskap?
  Sen är det ju då att detta kan vara ett problem när det gäller toyboys äkta män från Gambia och olika jihad länder

  17
  2
  • Du har sett åt helvete för många amerikanska filmer och TV-serier. Det är en amerikansk lag, inte en svensk.

   3
   2
  • Hej ”Den Fete”.

   Traditionellt har Sverige tillämpat ”blodets princip”.

   För tjugo år sedan följde barnets medborgarskap Faderns medborgarskap även om barnet föddes i Sverige.

   Var snäll och ge en länk till den lag som stöder ditt påstående.

   USA har tillämpat ”jordens princip”. Jag känner en man som är Pursvensk och avlad av två pursvenska föräldrar. Han blev Amerikansk medborgare då han föddes i Kalifornien där hans Pappa och Mamma studerade.
   Vänligen / Tomas.

   10
   • Hade föräldrarna arbetat eller studerat så hade det inte varit några problem. Nu forskar pappan och det räknas tydligen inte som arbete…

    8
    1
 4. Familjen bör skriva till Migrationsverket att barnet ifråga är 17 år och ensamkommande man med skägg, då löser sig allt som smort och alla dörrar öppnas till lyckoriket.

  26
  1
 5. Partiets linje. Gör det svårt för välutbildade som inte kommer att stanna för att få mer plats åt bidragsmigranter som kommer att rösta rätt.

  Sparka alla icke-kristna kulturberikare från Migrationsverket så blir det inte sådana här udda tolkningar av lagen.

  36
  1
  • Icke kristna är nog inte så mycket problemet som anhängare av vissa specifika ideologier och en viss specifik religion. Jag tror inte att t.ex en buddist på migrationsverket vore något större problem.

   Räknas inte Indens ambassad som Indiskt territorium? Borde inte pappan kunna ta med tösen på ett besök, få en stämplel i något papper som sedan någon vettig (om nu några sådana finns) representant från migrationsverket tittar på i tre sekunder för att sedan stämpla godkänt på?

   18
   1
   • Som alla politiska ledare genom historien har fått lära sig så är kristna de enda som grupp som du kan räkna med att de kommer att hålla sig till lagen och sanningen.
    Som du själv säger, resten tar sig friheter beroende på ideologi eller kult.

    15
    1
   • @Michael Pettersson. Ditt förslag har juridisk bäring, ty för att Migrationsverket ska kunna bevilja ett för barn tidsbegränsat uppehållstillstånd lämnas, uppvisas, giltigt hemlandspass, främlingspass eller resedokument.
    Det gäller för alla barn födda i Sverige och föräldrarna måste ansöka för pass åt barnet, eller skriva in det i deras pass så snart som möjligt.

    Föräldrarna medborgare i stat utanför EU med tillfälligt uppehållstillstånd för att studera eller forska i Sverige ska fylla i ansökan uppehållstillstånd för ”familjemedlem – barnet” som då får ett tidsbegränsat uppehållstillstånd som gäller högst två år.
    Att barnet saknar pass är inte något hinder men om barnet inte är folkbokfört i Sverige ska anmälan till ambassad eller konsulat ske.
    * Vårdnadshavare, helst båda, måste komma personligen till ambassaden med barnet.
    * Lämna in barnets födelsebevis i original och översatt till engelska.
    * Barnets vårdnadshavares vigselbevis översatt till engelska av auktoriserad översättare (om föräldrarna är gifta).
    * Om en vårdnadshavare lämnar in ansökan måste denne ha med sig den andre förälderns pass, körkort eller annan ID handling översatt till engelska i original.
    Mvh.

    PS. Det nämns att ovan gäller naturligtvis alla barn som föds i Sverige av utländska föräldrar oavsett de är forskare eller inte, således också flyktingar som alltid med intyg ska vidimera faderskapet med likvärdig handling dokument till exempel hemlands pass, som visar medborgarskap vid barnets födelse i Sverige, vid anmälningstillfället (när de inte är folkbokförda i Sverige).
    Tillika nämns att utöver kan utlänningar i specifika fall få ett personnummer även om de inte folkbokförs i Sverige och de personerna är: Dem som har diplomatisk immunitet och vistas i Sverige under minst ett år, anställd vid utländsk ambassad eller vissa internationella organisationer och forskningsenheter och de personnumren tilldelas i dessa fall på begäran av Regeringskansliet),ds.

Kommentera