Dottern till Putins filosof död i bilexplosion

UTRIKES. Den ryska extremnationalisten Aleksandr Dugin brukar tala om ett framtida Storryssland. Dugin brukar ses som mannen bakom Putins stormaktsambitioner, enligt Svenska Yle.

Aleksandr Dugin och Darina Dugina

Daria Dugina, dotter till den fascistiske filosofen Alexandr Dugin, har dött i en bilexplosion i Moskvas utkanter. Det rapporterar statskontrollerade Ria Novosti och flera andra ryska medier.

Enligt oberoende Nexta färdades dottern i en Toyota Land Cruiser som exploderade nära byn Bolshiye Vyazemi.

Brittiska The Sun uppger att Daria Dugina och hennes pappa hade varit på en familjefestival tillsammans. De skulle åka därifrån tillsammans men Alexandr Dugin bytte enligt tidningen till en annan bil i sista stund.

Han ska, enligt bilder som The Sun visar, sedan ha tagit sig till olycksplatsen.

Ria Novosti citerar Donbass separatistledare Denis Pusjilin som lägger skulden på ”terroristerna i den ukrainska regimen”.

Alexandr Dugin har i medier i väst kallats ”Putins hjärna” och anses stå den ryske presidenten nära. Han liksom dottern Daria sattes i april upp på både USA:s och Storbritanniens sanktionslista.

Daria Dugina var redaktör på den proryska tidskriften United World International.

Alexandr Dugin var enligt Svenska Dagbladet nazist i 20 års tid. När Sovjetunionen föll startade han tidskriften Element i nära kontakt med europeiska högerextremister.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Dottern till Putins filosof död i bilexplosion

  1. Helt ointressant för normala människor att hon dog, hon var en aktiv motståndare till folket i Ukraina.
    Så länge ryssar mördar Ukrainare, är alla ryssar legitima mål i och utanför Ukraina.

Kommentera