Rysk superyacht säljs på auktion i Gibraltar

UTRIKES. I kölvattnet av Rysslands invasion av Ukraina och efterföljande sanktioner från väst säljs nu superyachten Axioma på auktion. Det gör henne till det första ryskägda fartyget som går under klubban sedan konflikten började, skriver The Telegraph.

Axioma

Fartyget blir det första i sin prisklass att säljas på auktion, sedan sanktionerna mot Ryssland infördes med anledning av kriget i Ukraina.

Axioma beräknas vara värd motsvarande omkring 790 miljoner svenska kronor, rapporterar BBC. Eftersom försäljningen är satt till en enda dag – på tisdag – väntas den säljas långt under det uppskattade värdet.

Båten, som beslagtogs i mars, tar tolv passagerare och har sex hytter. Den är utrustad med bland annat pool, jacuzzi, bio och plats för en besättning på 20 man.

Eftersom den ryske oligarken som är ägare har ett obetalt lån till amerikanska JP Morgan förväntas intäkterna gå till banken.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Rysk superyacht säljs på auktion i Gibraltar

 1. Man bör kolla dessa oligarker … Som åker om kring det är ju så att dessa är dom som håller i produktionen i Ryssland ?
  Och om man nu vill bryta ned Putin bör man ju försöka flytta dess till andra länder utanför den sovjetiska intresse svären.
  Då faller Putin fortare. Han halkar in i sitt eget giftskåp!

  6
  3
 2. De ryska oligarkerna var “kompis” med Jeltsin och stal från det ryska folket för trettio år sedan efter Sovjetunionens fall. Man kan stilla undra varför det tog trettio år för de västliga oligarkerna och deras vasaller att reagera. Sanningen är troligen att de hade samma agenda fram till Ukraina och att de ryska oligarkerna efter det inte följde den utsatta planen. Nu har man beslagtagit egendom för några hundra miljoner medan de “äger” tillgångar för tiotals miljarder vardera. A piss in Mississippi.

  14

Kommentera