Putin har bytt befälhavare för Svarta havsflottan

UKRAINA. Efter flera motgångar har Ryssland valt att byta ut  Igor V. Osipov, befälhavaren för flottan i Svarta havet, rapporterar New York Times.

Igor V. Osipov

Osipov ska ha tagits ur tjänst redan maj efter att det ryska flaggskeppet Moskva sänktes.

Kreml meddelade under natten att Osipov nu har bytts ut mot viceamiralen Viktor N Sokolov.

Flottan i Svarta havet deltar i den speciella millitäroperationen och utför alla sina uppgifter, säger Sokolov enligt ryska statliga nyhetsbyråer.

-Pettersson tror inte det räcker med att byta befälhavaren i Svartahavsflottan. Ryssland måste byta chef mycket högre upp…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Putin har bytt befälhavare för Svarta havsflottan

 1. Tja, Svarta Havsflottan gör sitt bästa i att springa och gömma sig. Puttes terrorister håller på att utrymma Sevastopol så mycket som möjligt. Deras flotta har gömt sig i östra delen av Azovska sjön. Det sista stridsflyget flyttades bort igår och idag bombades marinens huvudkvarter i Sevastopol av Ukraina.

  3
  1
 2. Dom kan byta ut honom till fårjaglov med(dans) och bröstet fullt av stjärnor och medaljer, det blir inte bättre…….bara tyngre med skrotet som är värt nada(skryt) i fredstid.

  8
  5

Kommentera