Natomötet med Turkiet kommer att hållas i Finland

NATO. Sverige och Finland kommer att hålla ett möte med Turkiet i Finland i augusti. Det meddelar Finlands utrikesminister Pekka Haavisto enligt SVT.

Utrikesminister Paekka Haavisto träffade Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg tillsammans med sin svenska kollega Ann Linde.PRESSBILD: NATO

Alla länderna vill att detta första möte ska ske så fort som möjligt, säger Haavistos rådgivare Tomi Nyström.

Under mötet ska parterna säkerställa att de villkor man kom överrens om på Nato-mötet i Madrid tidigare i somras verkligen uppfylls.

Tidigare i veckan har det förekommit medieuppgifter om att mötet skulle ske i Sverige under nästa vecka. Dessa uppgifter har tillbakavisats av svenska utrikesdepartementet.

Mötet planeras till 26 augusti.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Natomötet med Turkiet kommer att hållas i Finland

 1. Eftersom alla partier jobbar hårt för att radera Sverige från kartan är det viktigt att de använder ordet ”Sverige” på sina valaffischer.
  De hatar ju Sverige, varför ska de då skriva Sverige så många gånger?
  Jo, för att annonser och media vet att vi tror på det vi ser och ser vi landsförrädare tala om Sverige så tror vi inte att de är landsförrädare.
  De känner sig genomskådade, de vet att många förstår att de följer en globalistisk agenda, de fattar att många vet att de hatar Sverige. Därför försöker de skademinimera genom att skriva Sverige på valaffischerna…
  …tyvärr kommer det fungera!

  16
  3
 2. Sossarna har antagligen tänkt sig kohandla bort den utlämningen som var Turkiets önskemål då sossarna inte är så sugna på lämna ut någon alls då det skulle minska intresset att välja just Sverige som tillflyktsort och fristad.
  Gissar att mötet kommer handla om huruvida muta kan ersätta utlämning av de personer Turkiet har på sin lista.

 3. Och var är Finlands statsminister? Är hon kanske fortfarande indisponibel efter sitt vilda pokulerande med dom andra socialisterna!

  17
  4
  • Personligen tycker jag att Finlands statsminister får gå på party om hon så önskar.Jag tycker även att hon verkar vara mycket rappare än Sveriges idiotkärring.

   14
   5
   • Håller hon sig till Koskenkorva så är det okej för min del. Men har vi inte tillräckligt med problem i Sverige utan måste lägga oss i sådant som inte angår oss?

    6
    4
  • Hon är finska. De tål en hel del. Även om jag inte håller med om hennes politik tyckte jag att hon hanterade journalisterna bra. 😉

   9
   2
 4. Får vi veta kostnaden för Turkiets järnväg då som Sverige plötsligt vill avsätta 3 miljarder till medans vår egen håller på att rasa ihop?

  20
  9
 5. Får vi veta kostnaden för Turkiets järnväg då som Sverige plötsligt vill avsätta 3 miljarder till medans vår egen håller på att rasa ihop?

  23
  4

Kommentera