Ryssland planerar stjäla el

UKRAINA. Ryssarnas mål med ockupationen av Zaporizjzja, Europas största kärnkraftverk, är att stjäla elen. Det säger ukrainska källor inifrån kärnkraftverket, som bekräftats av internationella experter, enligt Wall Street Journal som har kartlagt den första attacken vid kärnkraftverket 5 augusti.

Zaporizjzja, Europas största kärnkraftverk, är ockuperat av Ryssland sedan mars med ukrainska arbetare som sköter driften.

Det skulle vara den största elektricitetsstölden någonsin, säger Thomas Popik, ordförande i en amerikansk frivilligorganisation som bevakar kritisk infrastruktur.

Sedan början av augusti har området kring kärnkraftverket utsatts för flera beskjutningar. Både Ryssland och Ukraina beskyller varandra och omvärlden är rädda för en kärnkraftskatastrof.

Stölden, som skulle ske genom att omdirigeras via ockuperade områden, kan ge direkta följder för övriga Europa.

-Pettersson tycker ryssarna ska åka hem innan de ställer till med något riktigt allvarligt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Ryssland planerar stjäla el

 1. Vissa herrar skulle kunna åka ned och hjälp Wagner på de ockuperade områdena på basis av hur väl de annamat bunkertsarens propaganda.Wagner lär behöva rekrytera mycket nytt folk.

  • Fem av reaktorerna i Zaporizjzja togs i drift mellan 1985 och 1989. Den sjätte kom i gång 1995. Så jag antar att den Sovjetiska republiken Ukraina bekostnad verket.

   Ukrainska SSR blev för övrigt medlem i FN 1945 där de hade eget utrikesdepartement.

   1
   1
 2. Hörde det, man tror att elen ska levereras till östra Ukraina som har problem med el försörjningen. Det är detta som gör det så svårt att tro på historien om att det är Ryssland som beskjuter kärnkraftverket. Däremot måste man fundera på om det nu fortfarande kan kallas ett proxy krig. Ukraina har fått ett antal himars. Det krävs en hel del träning för att utnyttja systemet maximalt. Tror inte att Ukrainsk militär hunnit med utbildningen. Då uppstår frågan ”Vilka är det som skjuter missiler från himars mot kärnkraftverket?”

  8
  1
  • Det är ju väldigt enkelt att fördärva de elledningar som behövs för att stjäla elen, så puttes patrask får nog inte många lampor att lysa.

   9
   10

Kommentera