Ryskt fartyg med ”stulet” spannmål framme i Syrien

UTRIKES. Ännu ett skepp med spannmål från Svarta havet är framme i Syrien. Men denna gång handlar det om ett ryskt skepp, med spannmål som Ukraina hävdar är stulet. Det skriver AP.

Skeppet SV Konstantin lämnade hamn på den ryskockuperade Krymhalvön runt den 6 juli efter att ha lastat spannmål i Sevastopol, säger Ihor Ostash, Ukrainas ambassadör i Libanon.

Konstantin har stängt av sin spårning men satellitbilder visar att skeppet gått in i hamn i Tartus, en syrisk hamn där Ryssland har en flottbas med plats för upp till elva stridsfartyg.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Ryskt fartyg med ”stulet” spannmål framme i Syrien

 1. Är det Kolchos jordbruk fortfarande?
  Mig veterligt har såväl Ryssland som Ukraina privatiserat jordbruket och då bör väl betalning för sålt spannmål tillfalla de bönder som odlat det och det oavsett om jorden är på rysk eller ukrainsk kontrollerat område.
  Det är väl inte Kiev eller Moskva som ska ha pengarna?

  8
  1
  • Bönderna har fått betalt hösten 2021 av någon grossist som lagrar spannmålen i väntan på försäljning. Troligen har ryssarna plundrat några av dessa lager och tjänat en slant på att sälja stöldgodset.

   Så grossisterna blir blåsta, om de är privata, statliga eller kooperativ vet jag inte.

   6
   3
 2. Då blir det för Ukraina att skicka en räkning till Syrien om avlastning sker där. Att hävda att man redan betalt duger inte.

  12
  3

Kommentera