Natos besked: Vi kommer att agera när det behövs

UTRIKES. Serbiens president Aleksandar Vucic och Kosovos premiärminister Albin Kurti deltar båda i de medlingssamtal mellan länderna som genomförs i Bryssel under torsdagen, rapporterar internationella nyhetsbyråer.

Kosovo-Serbien och f.d. Jugoslavien är exempel på mångkultur och etniska konflikter.

Även om det finns förhoppningar om att samtalen ska lindra spänningarna mellan länderna så väntas inget större genombrott, skriver AP News.

Under onsdagen mötte Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg båda parterna för enskilda samtal. I samband med det konstaterade han att de Natoledda styrkor som är stationerade i Kosovo har ökat sin närvaro längs landets norra gräns på grund av spänningarna.

Vi kommer naturligtvis att agera när det behövs och vi kommer att agera på ett proportionerligt sätt, säger Stoltenberg.

1999 gav FN:s säkerhetsråd (Resolution 1244) Nato i uppdrag att upprätta och leda en fredsstyrka med uppgift att upprätthålla fred och allmän säkerhet i Kosovo. Styrkan benämndes Kosovo Force (KFOR). Från början ingick omkring 50 000 soldater varav Sverige bidrog med cirka 850.

Idag har Sverige endast några få rådgivare kvar och den totala styrkan med Nato-ledda länder utgör c:a 3500 soldater.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Natos besked: Vi kommer att agera när det behövs

 1. Tänk när södra Sverige kräver självständighet.

  Folket är diskriminerade !

  Det finns inga rent arabiska skolor. Folk tvingas lära sig svenska. Inkomsten är väldigt låg bland syd”svenskar” och shariadomstolar ses som fel.

  Kommer NATO att agera i Sverige ?

  8
  2

Kommentera