Turkiet till Sverige för Natomöte

NATO. Sveriges regering har bjudit in Turkiet och Finland till toppmöte om Nato i Sverige nästa vecka, enligt uppgifter till Aftonbladet. Tidningen skriver att det kommer att ske fördjupande samtal om Natoavtalet mellan länderna.

Mötet äger rum nästa fredag, den 26 augusti, enligt den turkiske presidenten Erdogans medarbetare Beliz Celasin Rende. Svenska UD vill inte svara på några detaljer om mötet.

Turkiet uppger inte vilka som ska företräda landet, men enligt Aftonbladets uppgifter handlar det om Turkiets biträdande utrikesminister Sedat Önal och Erdogans utrikespolitiske rådgivare Ibrahim Kalin.

-Pettersson tycker Sverige och Finland ska hålla Turkiet kort…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Turkiet till Sverige för Natomöte

 1. Då får väl Fruarna Vändersten och Linde packa en väska med de utlovade miljarderna till järnvägsprojektet så att Sverige får det efterlängtade Ja-svaret från Erdogan !
  Väskan är givetvis hemligstämplad och med högsta prio genom incheckningen på Arlanda!

 2. Ja och nu förbereder sig Ryssland för ett event. Nato-medlemskap i f.d. Sverige.
  Läste just länken nedan,där ryssarna nu rustar upp i Ostpreussen med hypersoniska robotar i Königsberg ! Dessa fruktansvärda vapen kommer alltså,att endast vara c:a 30 mil från oss i Södra delen av landet !
  Blir en spännande framtid för kommande generationer,må högre makter skydda Abzurdien….inte bara för importerade miljoner Islamister:
  https://www.hd.se/2022-08-18/ryska-hypersoniska-robotar-till-kaliningrad?utm_medium=rss&utm_source=site-feed&utm_campaign=rss-autodiscovery

Kommentera