Nazistskandal skakar EM

NAZISM/MEDIA. En skandal skakar de pågående EM-tävlingarna i München. En “tysk” säkerhetsvakt har gripits för att ha gjort en Hitlerhälsning framför israeliska idrottare.

Minnesmärket i München. Foto: Sven Hoppe

Den misstänkte, en 19-årig man, greps på tisdagskvällen sedan han gjort en Hitlerhälsning framför 16 israeliska idrottare som besökte ett minnesmärke över massakern vid OS i München 1972, meddelar tysk polis.

”En av de fyra närvarande säkerhetsvakterna observerades omkring klockan 19.20 göra en nationalsocialistisk hälsning”, skriver polisen i uttalandet.

Enligt polisen misstänks 19-åringens tre kollegor i nuläget inte för brott. EM-arrangörerna har dock portat dem från resterande evenemang under mästerskapet.

Idrottarna själva hade inte märkt gesten, som är förbjuden i Tyskland och kan ge upp till sex månaders fängelse.

Enligt tidningen Süddeutsche Zeitung är 19-åringen inte känd av polisen sedan tidigare.

Gripandet skedde vid en känslig tidpunkt, då München arrangerar Europamästerskapen 50 år efter massakern vid OS 1972. Då mördades 11 israeliska idrottare.

Åtta palestinier, medlemmar i terroristgruppen Svarta september, tog sig in i OS-byn i München och dödade först två israeliska idrottsmän och tog därefter nio israeler som gisslan. Spelen avbröts därefter tillfälligt.

Terrorgruppen krävde att den israeliska staten skulle släppa 234 palestinska fångar skulle släppas.

Israel vägrade och västtysk polis och tyska myndigheter inledde en räddningsaktion. Den slutade dock i tragedi.

Svarta september avrättade samtliga i gisslan. Även fem, av åtta, medlemmar i Svarta september dödades liksom en västtysk polis.

-Pettersson noterar att svenska medier, bland annat SvD och Expressen “glömmer” att tala om att den “tyska” säkerhetsvakten har arabisk bakgrund…Det står i tyska medier.

Originalet

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Nazistskandal skakar EM

 1. Konstiga påståenden kan en nazist skandal skada Tyskland?
  Det skulle innebära att man mördar judar i hemlighet någon stans eller har man invaderat Norge och börjat arkebusering av norrmännen igen??

  Sen att tyskarna gick i gröna fällan och monterade ned sin energiförsörjning är väl inget att bekymra sig över !
  Redan under ww2 tillverkade tyskarna bensin av kol

 2. ”Pettersson noterar att svenska medier ”glömmer” att tala om att den ”tyska” säkerhetsvakten har arabisk bakgrund…”

  Araben Haj Amin al-Husseini, Mufti av Jerusalem, beskrev Adolf Hitler som profetens ättling och islams frälsare. Hitler och Mufti al-Husseini träffades för första gången den 28 november 1941, varvid al-Husseini framförde den arabiska övertygelsen att Tyskland skulle vinna kriget och att detta skulle gynna den arabiska saken. Efter kriget vittnade en tysk tjänsteman om att al-Husseini hyste en fullkomlig fiendskap till judar och som önskade att alla judar blev likviderade. Han var även personlig vän med flera höga nazister, särskilt god vän med SS-chefen Heinrich Himmler, som utnämnde honom till SS-Gruppenführer, och al-Husseini såg till att flera muslimska divisioner rekryterades till SS.

  Mer om Muftin al-Husseinis allians med Nazisterna och staten Israels arabiska fiender här:
  https://www.camera.org/article/shedding-new-light-on-the-mufti-s-alliance-with-the-nazis/

  Petterssons blogg:
  ”förnekas givetvis fortfarande av muslimer som inte vill se sanningen i vitögat”:
  https://petterssonsblogg.se/tag/stormuftin/

 3. Varför inte svara tönten med lite obcena gester.
  Egentligen löjligt att förbjuda folks gester, eller armrörelser vilket detta är. Det måste helt enkelt varit vänstermupparna som hittade på det.
  Konstigt att man inte börjat klippa bort heilhälsningen från gamla filmer också.

 4. 16 israeliska idrottare i Europeiska Mästerskapen? Hade de kört vilse? När Argus gick i småskolan låg staten Israel i västra Asien. Är det månne kontinentalrörelse eller saknar det europeiska förbundet geografiska kunskaper?

  4
  2
 5. Den här “hälsningen”, eller vad den nu ska kallas, är något att diskutera, överhuvudtaget.

  Inte för att jag har några som helst sympatier för dåvarande Tyskland eller nuvarande nationalsocialism, heller, men ändå är den här utsträckta faktiskt något från romartiden som återanvänts.
  Armen hölls väl rakt fram och ut från kroppen, i stället för honnör(den hade tyskarna ändå som hälsning) så jag vete tusan hur och om det är rätt att förbjuda.

  Samtidigt, naturligtvis, det här djävulskapen med rena utrotningsläger och förtryck och allt…
  Svårt. Jag anser ändå att folket skall bestämma en sådan fråga. Inte politiker.

 6. Ja, är han arab så betyder det att den palestinska ledarens uttalande om 50 “förintelser” kan ha utgjort inspiration till dådet och att inte berätta detta för sina läsare är extremt fult och oärligt och visar med all önskvärd tydlighet att svensk press är nerlusat med palestina-nostalgiker som fortfarande inte begripit vad muslimsk extremism är. Undrar om de är nöjda med sig själva när de somnar på kvällen vetandes att de satt stora svarta censurpennan över relevant journalistisk information.

 7. Här i Sverige var där ett Sosseyngel stående på en balkong, som också gjorde en
  Hitler hälsning, inte har jag sett och hört att han blev inburad?

  15
  • Det var väl en som är sozzeminister i nuvarande regering som gjorde det också. Hon är vad jag vet fortfarande minister.

 8. Jo,att nämna att “den 19-årige tysken” var en arab,vore ju fullständigt okorrekt…
  Sedan är min uppfattning att förbjuda olika kroppsställningar och ex.visa upp en rak högerarm,löjligt att kriminalisera !!
  Nåväl varje land har sina egenheter…

  24
  3

Kommentera