Sovjetiska minnesmärken från andra världskriget flyttas

HISTORIA. Estland har tagit bort ett sovjetiskt minnesmärke från andra världskriget i staden Narva, som har en stor rysktalande minoritet, enligt Svenska Yle.

Minnesmärket utgörs av en replika av en T34-stridsvagn och kommer flyttas till Estlands krigsmuseum. Stadens borgmästare Katri Raik har tidigare vägrat lämna över stridsvagnen. Märket anses viktigt för de årliga minnesceremonierna, och det har funnits ett lokalt motstånd att ta bort minnesmärkena.

Premiärminister Kaja Kallas säger i ett uttalande att flytten var ett svar på ”ökade spänningar och förvirring kring minnesmärken i Narva”.

Estlands regering har beslutat att minnesmärken från Sovjettiden ska tas bort från hela landet.

-Pettersson säger att Estland får väl sätta upp minnesmärken över danska eller svenska tiden i landet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Sovjetiska minnesmärken från andra världskriget flyttas

 1. I ärlighetens namn kan man inte klandra ryska folket för kommunismen, tyska folket för nazismen och svenska folket för multikulturismen. Den bolsjevikiska revolutionen orkestrerades av kejsardömet Tyskland och amerikanska oligarker med Aschbergs farfar som penningkurir. NSADP hade inte mer stöd än en tredjedel, ungefär lika stort stöd som SAP har. I Sverige har hälften vaknat och hälften tror att det är som förr vaggade till söms av media. Elpriset i Skåne med omnejd är i natt 20 gånger högre än vad som vore normalt.

  19
  1
 2. Men Arla slog nog ändå alla rekord när dom tog bort dom ryska gubbarna på filmjölkspaketen!
  Det gav eko i hela världen…

  18
  1
 3. Statyn – Den Svenska Lejonet står mer i centrum. Stridsvagnen är utanför centrum.

  Men den stora sevärdheten är festningarna som står på var sin sida om floden, även om du inte kan besöka den ryska sidan.

  Sedan har kriget gjort att många russar tagit avstånd från sitt eget ursprung.

  9
  4

Kommentera