Ryssland skyller Krimexplosion på ”sabotörer”

UKRAINA. En explosioner har inträffat vid en ammunitionsdepå på den norra delen av den ryskockuperade Krimhalvön, uppger det ryska försvarsdepartementet.

Enligt departementet uppkom en brand i ett militärt lager nära byn Mayskoje vid kvart över sex lokal tid. Därefter skedde explosionen, säger man.
Händelsen sker en vecka efter de kraftiga explosionerna vid den ryska flygbasen Saky på Krym. Enligt satellitbilder förstördes en rad ryska stridsflygplan i explosionerna.

Idag beskyller det ryska försvarsdepartementet ”sabotörer” för att ligga bakom de explosioner som skakat en ammunitionsdepå på den ockuperade Krymhalvön. Det rapporterar Reuters, som beskriver uppgifterna som ett ”sällsynt erkännande” av att Ukrainalojala grupperingar påverkar de ryska krigsansträngningarna.

Bilder på statlig rysk TV visar en brand i en elstation nära staden Dzjankoj, och en rad explosioner vid horisonten som enligt ryska myndigheter beror på ammunition som detonerat vid en militärbas.

Ukraina har inte bekräftat att man varit inblandad i explosionerna.

-Pettersson säger att problemet är lätt att lösa. Det är bara för ryssarna att åka hem och bygga upp sitt eget fattiga land i stället för att förstöra andras…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Ryssland skyller Krimexplosion på ”sabotörer”

 1. Jag trodde ryssar föredrog att kalla personer som arbetar bakom fiendens linjer i ockuperat område för partisaner.

 2. Studerar man luftrummen runt Ukraina så finner man en massa främmande fåglar, KC-135R Stratotanker AWACS, med flera vilket bekräftar misstankarna att amerikaner, britter bland annat stridsleder ukrainska styrkor. Jag skulle inte heller bli förvånad om det finns gott om “instruktörer” på backen. Är det harmagedon man vill uppnå? Efter oss, intet?

  7
  2
 3. Fy så stygga ukrainarna är. Tuttar på ryssens ammunition! Inte snällt. Putte blir ledsen och hans trogna lakejer, får det jobbigt att vrida bort sanningen.

  17
  8
 4. Ryssen skickar nu ut inkallelse order i delar av Piter. Har ryssen svårt att få folk i kolonierna? Nu får muscoviterna känna av hur det är att fåen tsartida Mosin med bajonett och ropa URAA samt stupa hopvis framför modern vapen

  16
  7
  • Man greppar varenda halmstrå man kan finna i stridens hätta för att få det att se ut som en Ukrainsk framgång.
   Hur många unga män i Ukraina kommer att finnas kvar när kriget är slut?
   Västvärlden skiter fullständigt i människoliv när agendan är makt och pengar.

   Det här är inget som kommer att förändra slutresultatet i kriget :

   Det ryska försvarsdepartementet anklagar ”sabotörer” för att ligga bakom de explosioner som skakat en ammunitions depå.

   Ukraina har inte bekräftat att man varit inblandad i explosionerna.

   11
   16
   • Igor tände igen en papyross på fel ställe. Tänk att Igor aldrig lär sig.

    12
    5
   • Självklart kommer Ukrainas försvar att förändra utgången på kriget. Det kommer att hindra Ryssland att ta över hela Ukraina och utplåna landet som nation. Det kommer också att få Ryssland att tänka sig för innan det startar nästa krig.

    Putin hade räknat med ett kort lätt krig så utgången är redan ändrad, slutresultatet är dock klart. Ryssland kommer att förlora, så det är lika bra att orcherna åker hem och slutar offra oskyldiga liv.

    17
    8
   • “Hur många unga män i Ukraina kommer att finnas kvar när kriget är slut?”
    Fler än de ryska. Ukrainas förluster har sjunkit så de har runt 30-100 döda per dag. Puttes terrorister förlorar mellan 150-300 döda soldater och officerare per dag.

    Det går nu så dåligt att Putte börjat rekrytera i det gamla svenskområdet S:t Petersburg.

 5. Gerillakrig, billigt och bra.

  ingen risk för eskalering
  ingen risk för att ryssarna vinner
  ingen risk för användning av kärnvapen

  Gerillakrig, ja tack!

  Nuvarande (proxy)krigsföring är bara ett av globalisternas sätt att skapa ekonomiska svarta hål dit västvärlden förväntas dumpa deras financiella tillgångar.

  8
  12
  • I detta kriget behövs både storskaliga anfall och småskaliga gerillaangrepp för att få puttefnask att fatta att han har inget att göra i Ukraina

   20
   13

Kommentera