När ryssarna blir slagna viker de

UKRAINA. Sedan en månad tillbaka förbereder sig Ukraina på en motoffensiv mot Ryssland i södra Ukraina. Offensiven kommer att bli oerhört viktig för ukrainsk del, säger överstelöjtnant Joakim Paasikivi till Expressen TV.

Ukraina behöver kunna presentera framgångar för den egna befolkningen. De behöver också kunna presentera framgångar för Europa, för att visa att de höga energipriserna är värt något, säger han.

Han tror att bland annat de ukrainska attackerna på broar i söder och mot flygplatsen på Krym har skurit av de ryska underhållmöjligheterna.

Paasikivi säger att den ukrainska motoffensiven har ett tidsfönster. Den får inte ske när det börjar närma sig vinter, säsongen som han säger att ryssar och ukrainare kallar för ”lersäsongen”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “När ryssarna blir slagna viker de

 1. Läser man Lrs och Pettersson tycker jag det verkar ha gått helt enligt den Socialdemokratiska värdegrunden.
  “Ljug idioterna fulla de förstår i alla fall ingenting ”
  Deras maktfullkomlighet vet inga gränser .

  12
  1
 2. Den ryska moralen är låg. Terrororganisationerna DPR och LPR styrkor har ännu lägre moral så Puttes tiktok jihadister måste vakta dem vid fronten.

  Sedan kan det nog mycket väl komma en stöt inom några veckor innan lerperioden kommer som han påpekade. Frågan är mer hur djupt och omfattande denna offensiv blir.

  7
  3

Kommentera