Därför kan jag inte respektera S trots att jag vill

VALET 2022. Annika Strandhäll och Morgan Johansson förmörkar hela den socialdemokratiska politiska gärningen, skriver Adam Cwejman i en ledare på Göteborgs-Posten.

Annika Strandhäll och Morgan Johansson. Båda är Socialdemokrater och tjänar 145.000 kronor i månaden var på att hänga på Twitter och förolämpa politiska motståndare.

Det finns mycket att vara tacksam över när det kommer till den socialdemokratiska rörelsen. Från rösträttens och välfärdsstatens utformning.

När man minns allt detta och samtidigt inser att socialdemokratin även i denna tid spelar en central roll i Västvärlden, blir det alltmer plågsamt att se hur delar av den sittande S-regeringen försvarar sitt maktinnehav och förhåller sig till landets politiska opposition.

Statsråden Annika Strandhäll och Morgan Johansson utgör i det offentliga samtalet två av de mest polariserande och destruktiva rösterna som går att finna. Det finns inget lumpet skamgrepp som befinner sig under deras nivå, ingen historisk liknelse som är för absurd eller långsökt.

Samtidigt som statsminister Magdalena Andersson svävar ovan molnen, utan att smutsa ned sina händer, spelar hennes mest röststarka hantlangare, Johansson och Strandhäll, rollen av skitkastare. Från dem kommer en strid ström av anklagelser och observationer på Twitter på en närmast trumpsk nivå.

Socialdemokraterna i Sverige kan välja bort den här cyniska taktiken. Deras politik och lösningar på våra gemensamma samhällsproblem kan stå på egna ben. De behöver inte hitta på, ljuga eller överdriva vad en M-ledd regering skulle innebära. Statsminister Magdalena Andersson skulle, om hon bara ville, kunna ingjuta den offentliga debatten med en nivå av anständighet som vi är i stort behov av.

Läs hela ledaren på GP…

-Pettersson säger att det hänger inte bara på statsminister Magdalena Andersson, valarbetarna på SVT och SR har också ett stort ansvar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Därför kan jag inte respektera S trots att jag vill

 1. Jag förstår inte hur ett land ska kunna ledas av så ynkliga figurer,så totalt okunniga
  inkompetenta oduglingar,och det jävligaste av allt är att en stor del av Svenska folket
  tillåter det,ta bara YGGE MÅGGE BIMBON FARMAN den SMINKADE osv osv,kan
  det annat än gå åt h-e,rösta rätt inte rött eller CP,vakna för fan.Ni som röstar på dom
  borde spärras in för landsförräderi.

  26
  1
 2. Apropå Cwejmans text. Gå gärna in under kommentarerna. Där länkas till ännu en centerpartist som avslöjas som pedofil. Bäva månne Annie Lööf, för visst kommer media att frossa i detta?

  32
  1
 3. Den omfattande förflackning av vårt fosterland de senaste årtiondena handlar om gigantiskt SVEK. De politiker som är/har varit insyltade i detta är FÖRBRUKADE.

  41
 4. Jag är snart 80 år och jag har aldrig upplevt ministrar som som vräker ur sig otidigheter är oförskämda och använder ett språk som antyder en låg begåvning. Även om man har en akademisk examen är man inte en bildad person. Om jag ska rösta på sossarna måste Statsministern garanteratt ingen av de sittande ministrarna få fortsatt fötroende!

  68
  2
  • En garanti från en Socialdemokratisk Statsminister är inte värt pappret
   det är skrivet på, dom kan säga en sak idag och göra tvärtemot i morgon.

   21
 5. Hyfsad artikel av GP-Adam. Synd bara att han fastnar i sin egen fälla, när han själv ägnar sig åt samma dyngspridande som han bygger sin uppfattning om huvudpersonerna på.
  Han jämför ju nämligen de båda såzzarnas tvittrande med någon slags “Trump-nivå”.
  Som om Trump skulle vara något slags vedertaget begrepp för förmågan att ägna sig åt allmänt skitprat. För den uppfattningen är bara för ynklig, när ingen vågar gå emot medie-drevets förljugna uppfattningar. Trumps 4 år var bland de bästa i mannaminne. Endast ängsliga fegisar låter sig styras av drevet.

  76
  3
  • Ja att jämföra dessa två stolpskott med D. Trump är oförskämt, med tanke
   på den som styr USA idag? Om Donald Trump ännu styrt USA är jag ganska
   säker på att Ukraina kriget inte utbrutit och kanske 100000 människoliv
   inte gått till spillo, Ukraina inte varit sönderbombat? Men det är vad jag tror.

   66
   1

Kommentera