Årby i Eskilstuna mest drabbad av vapenvåld i landet

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Med 18 skjutningar är Eskilstuna den stad i Sverige där det i år skjutits mest – och stadsdelen Årby sticker ut, rapporterar Expressen, bakom betalvägg.

Stadsdelen Årby i Eskilstuna

Åtta av årets skjutningar har inträffat i Årby – sju av dem inom en radie på hundra meter i anslutning till centrumbyggnaden.

Enligt Eskilstunapolisens utredningschef Christoffer Bohman ligger stadsdelens kriminella i en blodig konflikt med kriminella i närliggande Skiftinge.

Här där vi befinner oss nu är där de ofta hänger. Då är det också här som skjutningarna sker, säger han under en promenad i centrum.

Enligt Bohman finns det runt 20 till 30 personer i Årbys kriminella kretsar – kärnan, springpojkarna, och såna ”som vill vara med och hänga eftersom de tycker att de här killarna är coola”

Om Årby på bloggen…

-Pettersson säger att som vanligt talas det inte klarspråk. De som skjuter och skjuts är med något undantag invandrare. Ska man göra något åt den grova brottsligheten måste politikerna och agendajournalisterna tala om verkligheten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Årby i Eskilstuna mest drabbad av vapenvåld i landet

  1. Radio P4 har ju en redaktion i Eskilstuna så jag antar att inte ett ord om att det är invandrare uttalats.
    Möjligen i krypterade ordalag.

Kommentera