Regeringen utlämnar man till Turkiet

BROTTSLIGHET. Sveriges regering har beslutat att lämna ut en man till Turkiet, rapporterar SVT Nyheter. Mannen har pekats ut som en av de personer som president Recep Tayyip Erdogan velat ha utlämnad i utbyte mot att godkänna Sveriges Natoansökan.

Mannen, som är i 35-årsåldern, dömdes i Turkiets högsta domstol 2013 och 2016 till 14 års fängelse för flera fall av brottet missbruk av bank- och kreditkort. Han har sedan förra året suttit frihetsberövad i Sverige med anledning av ärendet.

Mannen själv nekar till brott och har tidigare uppgett att han känner sig felaktigt dömd. Högsta domstolen beslutade den 25 juli att det inte fanns något som tyder på att mannen riskerar förföljelse om han utlämnas till Turkiet.

Mannen förnekar brott och tror att orsaken till att han dömdes är att han konverterat från islam till kristendom, att han vägrat göra militärtjänstgöring och att hans mamma är kurd.

Regeringens beslut att verkställa utlämnandet är det första kända fallet sedan Natoförhandlingarna inleddes.

-Pettersson trodde att utvisningar av brottslingar bestämdes av domstolar. Varför är regeringen inblandad?

Men än är bättre än ingen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Regeringen utlämnar man till Turkiet

 1. Domstol har bedömt att denna man ska återföras till Turkiet för avtjänande straff för begångna – ekonomiska brott.

  Denna man är således – inte – en av de i Turkiet terroriststämplade som president Recep Tayyip Erdogan kräver utlämnas ”för att godkänna” Sveriges Nato-ansökan.

  Avseende de terrorstämplade kurderna i Sverige nämns att ”avtal mellan Sverige och Turkiet” gör att de nu erbjuds ny asyl Norge (nattostat), vilket är bekräftat av Norge Migrationsmyndighet.
  Mvh.

  12
  1
 2. Sveriges styrande vänsterkonglomerat har alltid sympatiserat med och stöttat de mest motbjudande personer, terrorister, i Mellanöstern om de kämpat mot Israel och det tidigare sekulära Turkiet.

  25
  1
 3. Vi kan skicka hem 200 000 turkar och kurder, inga problem. Vi kan fortsätta med den där Mikail Yuksel.

  43
  2
 4. En utvisad turk är en bra turk. Tror personligen detta är det gamla vanliga. Inte oskyldig konvertit utan helt enkelt ännu en skyldig muslim

  37
  • Hur kan man gilla ett så meningslöst inlägg?
   Det är inte lustigt att Sverige ser ut som det gör.

   31
   6
  • Ungefär som du gör nu. Du flyttar lämpligen till något demokratiskt land i MENA. Där får du gulla hur mycket du vill med IS. Eventuell skattefinansierad toyboy kan du ta med dig.

   2
   1
 5. Kan inte Turkarna ta hand om vårat överflöd så slipper vi bygga ut fångvården så mycket som vi gör.

  44
 6. I snitt döms 670 brottslingar till utvisning varje år. Runt 600 av dom utvisas resten lyckas klamra sig kvar av olika skäl

  32
  1
 7. Är det försent att skicka iväg dom baltter som inte blev utlämnade till Soviet? Kanske ryssarna vill ha dom? Har någon frågat?

  14
  18
 8. Endast en totalt oduglig regering tar order av främmande makt. Inte för att jag misstycker utlämning av icke önskvärda personer, men i vanliga fall tjatas alltid om hur hemskt det är att utvisa en brottsmisstänkt. Vänsterkärringarna lär väl knappast hålla käften på sig…..

  50
  1
  • Ska man använda samma språk som flera vänsterkvinnor använder i Expressen och på SVT, så kommer vänsterkvinnorna anordna en ”fittmätartävling”.

Kommentera