Regeringen vill skicka mer vapen till Ukraina

UKRAINA. Regeringen vill att Sverige skickar fler Robot 17, automatgevär och pansarskott till Ukraina, skriver Dagens Nyheter.

Robot 17 bekämpar sjömil från land. Foto: Försvarsmakten

Från den ukrainska sidan har man efterfrågat stöd på flera områden, sa Peter Hultqvist på en pressträff på onsdagen, enligt tidningen.

Regeringen föreslår att riksdagen godkänner att Sverige skickar fler av sjömålsrobotsystemet Robot 17, Automatgevär 90 med ammunition samt ytterligare 5 000 pansarskott.

I budgetändringarna för totalt runt 1 miljard ingår också bland annat 578 miljoner kronor till Ukrainas centralbank, skriver DN.

-Pettersson säger att Sverige knappast kan skicka för mycket vapen. Rysslands invasion är folkrättsvidrig och Ukraina har rätt att försvara sig och begära hjälp av andra länder.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Regeringen vill skicka mer vapen till Ukraina

 1. Grattis till alla skattebetalare som får problem med att betala den dyra elen,.bränslet maten och räntorna.
  Det är kul att betala skatt och dessutom får fattigdomen som belöning.
  Vapnen de skicka till Ukraina kommer att hamna på den militära kyrkogården.
  Hur många miljoner ska tvättas i Ukraina?
  Är det värt att gå globalisternas ärende till varje pris.

  35
  20
  • Det är garanterat värt att kämpa för frihet och fred mot Putins diktatur och olagliga terrorkrig. Putin måste stoppas, annars fortsätter han västerut. Att inte du inser det får stå för dig.

   17
   24
  • Den dyra elen och bränslet har inte speciellt mycket med kriget att göra. Det är på grund av sossepriserna. Med en ny regering kan vi enkelt sänka dessa kostnader. Rösta rätt.

   18
   1
   • Du har rätt såtillvida att största delen av kostnaden för fossila bränslen är skatt eller MOMS. Men det förklarar bara en liten del av de övriga ökade levnadskostnaderna. Swedbanks privatekonomer räknade ut, 2014 tror jag att det var, att en bruttoinkomst på 25000 resulterade i 17200 i skatt och avgifter. De bortkastade vapnen är ytterligare vaskade skattemedel som borde ha gått till att trygga tillvaron för svenska folket.

    3
    3
   • @Argus
    Om el och bränslepriserna stiger som är fundamentala då energi är det som driver alla civilisationer. Vad tror du det innebär för alla bönder, skogsbruk, industrier, bagerier, slakterier, butiker, distribution, logistik, tåg? Jo, deras kostnader ökar, väldigt dramatiskt, vilket innebär att dessa kostnader måste täckas och vad innebär det? Jo det som vi köper blir mycket dyrare. Mjölk, bröd och smör har höjts 50% på bara ett år. Alla priser ökar.

    Därav är de ökade energikostnaderna det som mest påverkar levnadskostnaderna i Sverige.

 2. Konstigt, för tidigare hade vi i Sverige ett exportförbud mot att skicka vapen till krigförande länder!
  Man undrar därför varför du nu detta undantag?
  Jag menar vid alla väpnade konflikter så brukar det ju normalt sett finnas en angripare och en försvarare, varför sålde vi då inte till den “goda sidan” när vi nu plötsligt skänker bort vapen till den samma?
  Har absolut inget emot att vi skickar vapen till Ukraina, men vad är egentligen skillnaden nu mot förr?!

  31
  4
  • I Europa har det ju skapats en ny Hitler. vilket vi såg prov den 24/2-22.
   (Tyvärr tillhör Ryzzland Europa).

   18
   12
  • Ryssland bryter mot minst tolv internationella och bilatera avtal. Däribland FN-stadgan som förbjuder våld mot andra.

   Undantaget från FN:s våldsförbud är att ett angripet land har rätt att försvara sig. Landet har även rätt att begära hjälp av andra och andra har rätt att hjälpa det angripa landet. Sverige följer FN-stadgan.

   16
   21

Kommentera