Ryska soldaterna som strider mot Putin

UKRAINA. En rysk legion strider på Ukrainas och är med i de intensiva slagen i öst. Legionen kallar sig ”Frihet för Ryssland” och lanserades officiellt i början av april. I videoklipp syns de åka genom Poltavaregionen med flera stridsfordon. ”Vi tackar Ukrainas försvar för förtroendet och lovar att upprätthålla det när vi går in i striderna”, skriver legionen på sin Instagram.

Den 5 april hölls en pressträff med tre maskerade, militärklädda män. De presenterade sig som en rysk legion inom Ukrainas försvar. Nu skulle de strida mot Ryssland i kriget.

Enligt en av representanterna hade man redan då fått in 300 intresseanmälningar. Det handlade om personer som var kritiska till invasionen och som kände ett brödraskap till grannlandets folk.

Vår legion inkluderar också våra belarusiska bröder. Vår legion inkluderar aktiva och pensionerade militärer från den Ryska federationen och andra. Människor kommer från olika länder för att bekämpa Putins regim, sa en annan representant enligt ukrainska Interfax.

Genom sina sociala medier propagerar ”Frihet för Ryssland” för att få andra ryssar att vända ryggen mot Vladimir Putin. I ett manifest på Telegram skriver de att Putin gjort Ryssland till ett ”parialand”, och att den ”tyranniska regimen” vill hindra folkets vilja.

”Putin har dödat och fortsätter att döda fria ryssar som kämpar mot den diktatoriska regimen för rätten att leva fritt, och fortsätter att döda tusentals civila och hundratals barn i Ukraina”, står det bland annat.

Det är oklart hur många ryska medborgare som strider eller bistår Ukraina.

Time har pratat med en 25-åring som kallar sig ”Vitaya”. Han pluggade politik i hemlandet, och har deltagit i flera protester mot regimen. Nu är han med i Ukrainas armé.

Jag älskar mitt moderland, säger ”Vitaya” till Time. – Förhoppningsvis kommer det här kriget att förstöra den politiska regimen. Jag skulle vilja återvända hem någon dag.

-Pettersson vet inte ur stor en rysk/ukrainsk bataljon är men jag gissar på 800 m och det finns två bataljoner och en tredje på gång.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ryska soldaterna som strider mot Putin

 1. Tja, att “ryssar” strider mot Ryssland är ju inget nytt.
  Det gjorde dom ju även mot Stalin under andra världskriget, då i SS-uniformer!

  13
  1
 2. Det sjuka med hela detta krig är det nu rullar på bara för att Putin inte kan dra sig ur det med “hedern” i behåll, det finns förmodligen inte en enda ryss med insyn full i detta krig som ser någon som helst mening med det.

  När Sovjetunionen föll ihop så fanns en mängd ryska vapen och kärnvapenmissiler utplacerade i Ukraina, dessa krävde då Ryssland att få tillbaka.
  Efter överläggningar så fick Ryssland såväl sina kärnvapen som den stora ryska flottan som då var stationerad i Ukrainska hamnar.
  Med andra ord så gick då Ukraina Ryssland till mötes!

  Om Ukraina hade varit fientligt inställda till Ryssland så hade man självklart då inte lämnat ifrån sig vare sig kärnvapen eller krigsfartyg.
  Så varför då som Putin nu då anfalla Ukraina?

  Vanliga ryssar som inte har indoktrinerats med en massa propaganda är ju till skillnad från vissa besökare här på “Pettersson” helt oförstående till detta av Putin startade krig!
  Vanliga svenskar brukar ju beklaga sig över muslimernas och islamisternas bristande intelligens i det att dom för minsta lilla tar till våld och vapen, personligen så anser jag att Putin ligger på samma låga IQ nivå!
  Jag måste dock tyvärr själv erkänna att jag före kriget i Ukraina såg honom som en tämligen intelligent och klarsynt man, idag ser jag honom dock som en ren idiot!

  Att sedan vissa läsare här idag tar Putins och Rysslands parti finner jag lika ofattbart som att det finns till synes fullt friska människor som anser att vår egna regering har gjort ett bra jobb under dom senaste åtta åren, och därför tänker ge dessa intelligensbefriade narrar sin röst vid valet i höst!

  26
  4
 3. Ser man på. Det finns riktiga ryssar också, alla är inte knäppa som galningen Putin.

  35
  11
  • Om Putin är en galning så döljer han det väl. Hela världen rasar samman, amerikas hegemoni rasar som ett korthur. Vi går från en unipolär världsordning till en bipolär. USA har fått konkurrens av Kina och Ryssland som världsledare. Fler och fler länder bryter med USA, speciellt då mellanamerika. Så, visst kan Putin vara en galning, men en mycket smart sådan

   3
   2

Kommentera