Det eviga kacklet

Sedan 2010 har det mesta i svensk politik handlat om SD och hur man ska förhålla sig till Sveriges nu tredje största parti och dess 1 miljon väljare. Nu är det Vitboken som står i fokus i brist på annat.

Det är egentligen helt underbart. Politiska motståndare och journalister slickade sig om munnen när Sverigedemokraternas Vitbok publicerades. Vad var det vi sa skanderade massan…trots att det mesta som står i den varit känt sedan länge.
Nu plötsligt skanderar samma massa att Vitboken inte är trovärdig…trots att exakt samma ord står idag som igår. Orsaken är att författaren varit medlem i partiet han granskar, inte aktiv. Hallå världen, då undrar vi förstås hur många journalister och författare som varit och kanske fortfarande är medlemmar i ett politiskt parti?
 
Man kan också ställa frågan hur opartiska och objektiva våra tidningar är i förhållande till det parti man är kopplad till och de man inte är? Din egen lokaltidning har sedan gammalt en koppling till ett visst parti och hur neutral tycker du att den är i förhållande till de olika partierna?
 
Marie Demker som uttalar sig till SVT:s kulturnyheter (förövrigt något av det mest röda public service kan visa upp) har exempelvis en bakgrund som aktiv i både Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Innebär det att hennes trovärdighet som statsvetare är problematisk?
 
Statsvetaren Andreas Johansson Heinö, som också uttalar sig i SVT:s kulturnyheter, har säkert också en politisk hemvist. Vilken vet jag inte, men 2012 publicerade han boken ”Gillar vi olika” där Aftonbladet i sin recension menar att Heinö vill att ”öppna gränser bör vara en högt prioriterad politisk målsättning”. Kan han därmed anses vara neutral i sin hållning till ett parti som vill ha mer stängda gränser?
 
En annan relevant fråga är huruvida Vitbokens innehåll hade sett ut om någon välkänd SD-hatare tagit på sig uppdraget att författa den? Expressens David Baas exempelvis. Han är SD-hataren personifierad och både sover, äter och skiter samtidigt som han läser nya ”avslöjanden” som mejlats honom av missnöjda och uteslutna Sverigedemokrater. Vad skulle stå i hans exemplar av Vitboken som inte står i Tony Gustavssons? Vi har Expo, vare hela existens lutar sig mot hatet till SD. Hur skulle Jonathan Leman eller Bilan Osman lägga upp SD:s historia i sina versioner av Vitboken? Vi får aldrig veta eftersom ingen velat ta på sig uppgiften.
 
Den sista och mest relevanta frågan måste ställas. Varför publicerar inte övriga partier en vitbok lagom till valrörelsen?
 
Till sist ett avslöjande. Jag skiter ärligt talat i SD:s historia, precis som jag struntar i Socialdemokraternas vurm för rasbiologi, Centerpartiets flirt med nazismen och Vänsterpartiets kärleksförhållande till kommunistdiktaturer världen över. Jag lever i nuet. Jag vill veta vilka lösningar partierna har på alla de problem som detta sargade land kämpar med och vilket Sverige man vill överlämna till kommande generationer.
 
Att det Sverige som våra förfäder lämnade över till oss inte duger åt eliten märker vi exempel på varje dag. Sex av Riksdagens åtta partier är skyldiga till det Sverige vi ser idag. Två av dem bär ingen egentlig skuld, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet.
 
Så inför valet finns det egentligen bara två val. Tycker du att dagens Sverige är ett lyckat exempel på ett välmående land ska du inte rösta på SD eller V. Tycker du inte att dagens Sverige är ett lyckat exempel på ett välmående land ska du rösta på SD eller V.
 
Att dessa två nämnda partier är motpoler till varandra råder det ingen tvekan om. Där SD vill ha skärpta straff, vill V lindra dem. Där SD vill ha lägre skatter, vill V ha högre. Där SD vill minska asylinvandringen, vill V öka den. Där SD vill att individen själv ska få välja, vill V att staten gör det åt individen osv. osv.
 
Kasta nu historien åt sidan och fokusera på nu- och framtiden. Det är så vi väljare vill att politikerna prioriterar.

8 thoughts on “Det eviga kacklet

  1. Jag såg att de gamla kommunisterna? i Euskefeurat är arga på SD, för att SD har använt en av deras låtar på Instagram. En talesman för bandet säger att Sverigedemokraterna står för allt som bandet inte står för. Är det rätt tolkat att Euskefeurat står för massinvandring? Står Euskefeurat för dagliga skjutningar och gängkrig. Står Euskefeurat för klansamhällen och alternativt rättsväsende? Står Euskefeurat för gängvåldtäkter? Står Euskefeurat för förnedringsrån? Står Euskefeurat för åldringsrån? Står Euskefeurat för att 700-tusen migranter kan leva i åratal på svenska arbetares pengar. Så bra att veta, så slipper man lyssna på deras musik ,eller köpa deras skivor.

  2. Aktivist journalisterna har bara börjat inför valet, mer kommer. Lägg även märke till att det kommer vänster positiva yttrande från aktivisterna inom våra myndigheter. S har placerat sina sympatisörer snart inom varje mainstream media och myndighet. Det började redan när 68-vänstern lämnade gatorna och besatte myndigheter och media.

  3. Jomenvisst har vänsterpartiet skuld till det samhälle som växt fram, dom
    tillhör ju vurmarna för fri invandring, som är en mycket stor del i Sveriges
    problem? Så egentligen finns bara ett parti som kan sträcka på halsen, SD.
    och det är en anledning för det hat dom visar upp, att det förhatliga partiet
    hade rätt när dom varnade!

    30
    1
    • Utan vänstern ingen majoritet för tokiga och samhällsomstörtande förslag i riksdagen

  4. Ha ha, sjuklöverpartiernas företrädare kan skjuta deras partner, bo ihop med pedofiler, bjuda in terrorister från utlandet osv osv osv. utan att media reagerar mer än en liten notis. Dessa förljugna s.k journalister scannar SD hela tiden för att hitta något napp att kunna skriva sin smaskiga rubriker och sin våta dröm att sänka SD. Dessa typer till mediafolk är i klass diktaturers propagandister och för min egen del stärks jag istället i minövertygelse pga deras smutsiga hantverk.

    50

Kommentera