Det blir inga skattehöjningar i dessa dyrtider

VALET 2022. Statminister Magdalena Andersson (S) lovar att inte höja skatterna för vanliga hushåll i ”dessa dyrtider” om hon får sitta kvar på makten efter valet. I Sveriges Radio Ekots partiledarutfrågning säger Andersson att det inte blir tal om någon fullständig kompensation till privatpersoner för de ökade mat-, el- och bränslepriserna men att S kommer försöka stötta dem som drabbas allra hårdast.

Vi har visat att vi är beredda att vidta åtgärder, vi har sänkt bensin- och dieselskatten, vi vill förbättra reseavdraget för de som måste ta bilen. Så kommer vi fortsätta arbeta, säger Andersson (S).

Statsministern får också frågan om hur hon ska få till ett fungerande samarbete mellan C och V, två partier som är oense i många frågor.

– Jag kan konstatera att efter valet 2014 var det många förståsigpåare som sa att det var omöjligt för S och MP att komma överens, det gick på några veckor. Det var svårt att komma överens, men vi lyckades förhandla fram en lösning. Jag har goda förhoppningar om att det går att göra igen, svarar statsminister Magdalena Andersson (S).

-Pettersson lyssnar och hör halvlögnerna hela tiden. Hon lovar att inte höja nuvarande fastighetsskatt men kan inte garantera att fastighetsskatten förblir oförändrad. Damen påstår att ”vi har sänkt bensin- och dieselskatten” men glömmer att hon blev tvingat till det av andra och att det är en tillfällig sänkning som gäller till 1 oktober. Sedan undrar jag vad Magdalena menar med vanliga hushåll?

Det är svårt att lova något för ett parti som inte har egen majoritet men vi kan vara säkra att med en S-regering så blir det skattehöjningar av något slag.

Minns ni vad f.d. finansministern och nuvarande statsministern lovade inför valet 2014?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Det blir inga skattehöjningar i dessa dyrtider

  1. Har en sosse lovat att det inte blir några skattehöjningar så är det nog väldigt stor stor risk att det blir just skattehöjningar, antagligen alldeles efter valet. Lita aldrig på en sosse.

    11
  2. Statsministern sa: ”Vi socialdemokrater kommer inte gå till val på att återinföra fastighetsskatt.”
    Naturligtvis går de hellre till val med löften om gratisresande för ungdomar, och med löften om otaliga höjda och/eller nyuppfunna bidrag till dem som inte kommer att betala någon fastighetsskatt.

    Jag förstår att MA är sur över moderaternas ofina sätt att ta upp frågan om återinförd fastighetsskatt så här inför valet. Hon slingrar sig ifrån att ge konkreta svar på ett väl inövat sätt, närapå med bravur. Utanför politiken kallas det för att vara opålitlig.

    15
    1
    • ”för vanliga hushåll”

      Ett mycket fint uttalande helt i socialdemokratisk anda! Nu kan dom slingra sig ur allt.

      Vem är vanliga idag? En arbetslös tiobarnsfamilj i förorten?

      10
  3. Även om hon, mot förmodan, inte skulle höja några skatter kan hon ju komma undan med att införa Nya. Eller som den amerikanske gammel-busken yttrade sig : ”Read my lips…”

    26
    1
  4. Notera, hon sa inget om skattesänkningar heller.
    Då får vi gå på vad vi vet om Partiets policy. Den är att alltid höja skatterna men aldrig sänka dem. Alltså kommer det att bli höjda/ nya skatter om de får sitta vid makten och inga sänkta skatter.
    Eftersom Partiet vet bäst hur dina pengar ska spenderas.

    35
    2

Kommentera