Är litium farligt?

ELDRIFT. Det finns ingen grön energi skrev bloggen nyligen. Nu kommer det mer, ny forskning tyder på att litium är hämmande för fosterutvecklingen och metallen kan därför komma att klassas som hälsofarligt inom EU, rapporterar SVT.

Elbilbatterier kan bli en miljöbomb.

Det innebär strängare krav på hur metallen får hanteras i gruvor, batterifabriker och återvinningsanläggningar.

I ett öppet brev till EU-kommissionen uppmanar flera branschorganisationer att man stoppar en klassificering av metallen som giftig.

Den skulle få allvarliga konsekvenser för Europas förmåga att producera och upparbeta det litium som behövs för att nå våra tillverkningsmål för elbilar och batterier, säger Chris Heron, kommunikationschef på branschorganisationen Eurometaux.  

-Pettersson säger att det borde batteriindustrin och de gröna khmererna ha tänkt på innan de drog igång en storskalig satsning på eldrift.

Fartyg med 4000 elbilar sjönk…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Är litium farligt?

  1. Ge det till politikerna så det inte skapas fler dårar i framtiden?
    Går det för långsamt så finns det tyngre grejer för att bli av med dom…..

  2. Läs om litiumpreparat som läkemedel. (litium används inte bara till batterier)

    18
    1

Kommentera